Postignut dogovor o Brexitu; Juncker tvitao: ''Gdje ima volje, ima i dogovora''

Europska unija i Velika Britanija postigle su dogovor o Brexitu, objavili su britanski premijer Boris Johnson i šef EK Jean-Claude Juncker na Twitteru, javlja Dnevnik.hr.

Opširnije...

Katalonski separatisti proglašeni krivima; ogorčeni građani blokirali Barcelonu u znak podrške svojim političarima

Madridski Vrhovni sud jutros je donio i konačnu presudu; katalonski separatisti krivi su za pobunu i malvezraciju tijekom pokušaja odcjepljenja autonomne pokrajine od Kraljevine Španjolske 2017. godine, zbog čega će u zatvoru provesti više od 10 godina, piše Euractiv.

Opširnije...

EU bez utjecaja u sirijskom sukobu

Stanje u Siriji je turskom invazijom postalo još kompliciranije. EU strahuje od novog terora, ali nema jedinstvenu politiku i ima malo utjecaja. A najvažniji je ionako dogovor s Turskom o zaustavljanju izbjeglica, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

Šuica dobila pozitivnu ocjenu uz protivljenje zelenih i radikala

Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica dobila je pozitivnu ocjenu nakon saslušanja pred nadležnim odborima Europskog parlamenta. neslužbeno je doznao

Opširnije...

Nijemac Franz umjesto Picule na čelu Izaslanstva EP za odnose sa BiH i Kosovom

Nijemac Romeo Franz imenovan je u u Europskom parlamentu na čelo Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom. Na ovoj dužnosti Franz je naslijedio hrvatskog parlamentarca, SDP-ovca Tonina Piculu.

Opširnije...

Alexander Schallenberg: Beč je zahvalan Hrvatskoj na zaštiti granice

Austrija je zahvalna Hrvatskoj na zaštiti vanjskih granica Europske unije, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg nakon susreta s hrvatskim kolegom Goranom Grlićem Radmanom u Beču.

Opširnije...

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna