PORAZ THERESE MAY Britanski parlament blokirao Brexit, u srijedu glasanje o nepovjerenju vladi. Reakcija iz EK: Vrijeme istječe

Održano je povijesno glasanje u britanskom parlamentu koje će obilježiti budućnost te zemlje. Britanski parlament odbio Brexit. Brexit su podržala 202 zastupnika, a protiv Brexita glasala su 432 zastupnika. Premijerka Theresa May kazala je da će zastupnici u srijedu dobiti mogućnost izglasavanja nepovjerenja vladi.

Opširnije...

Makedonija je sada Republika Sjeverna Makedonija

Makedonski parlament u petak je izglasao izmjenu ustava kojom mijenja ime države u Republika Sjeverna Makedonija, kao što je dogovoreno s Grčkom čime se okončava 27-godišnji spor.

Opširnije...

Parlament porazio May, zastupnici postavili nove zapreke Brexitu bez dogovora

Vlada britanske premijerke Therese May doživjela je u utorak poraz u parlamentu nakon što su zastupnici koji se protive izlasku iz Europske unije bez dogovora postavili novu prepreku za taj oblik napuštanja Unije.

Opširnije...

Predsjednik Svjetske banke dao ostavku

Predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim objavio je u ponedjeljak da podnosi ostavku s čelnog mjesta te institucije s datumom 1. veljače, četiri godine prije kraja njegova drugog mandata.

Opširnije...

"Britanija će se naći na neistraženom terenu ako se odbaci sporazum o Brexitu"

Bitanska premijerka Theresa May je u nedjelju rekla da će se Britanija naći na neistraženim terenu ako parlament odbaci njen sporazum o Brexitu kasnije ovog mjeseca, no nema mnogo znakova da je pridobila skeptične zastupnike.

Opširnije...

Španjolska u ponedjeljak prestaje s rudarenjem

Sporazum s Europskom komisijom zahtjeva da se do kraja 2018. godine prestane eksploatirati ugljen kao dio plana EU radi očuvanja okoliša, ili će država morati vratiti oko 572 milijuna USD poticaja industriji ugljena.

Opširnije...

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna