Nakon duge rasprave britanska vlada podržala plan za Brexit

Britanska premijerka Teheras May izjavila je u srijedu navečer nakon maratonske sjednice vlade posvećene nacrtu sporazuma o Brexitu da je to "najbolje što se moglo ispregovarati" te da je vlada odlučila da treba podržati taj sporazum, prenosi BBC.

Opširnije...

Češka odbacila Marakeški sporazum

Češka se u srijedu pridružila skupini zemalja članica Europske unije koje odbacuju UN-ov Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, takozvani Marakeški sporazum.

Opširnije...

Nakon 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu 70 šefova država i vlada traže rješenje za mir

Gotovo 70 šefova država i vlada okuplja se u nedjelju u Parizu kako bi zajednički obilježili stogodišnjicu kraja Prvog svjetskog rata, na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji želi današnjem danu uz simboličan dati i konkretan karakter i založiti se za multilateralizam u međunarodnim odnosima.

Opširnije...

Trump ideju o europskoj vojsci nazvao "vrlo uvrjedljivom": "Možda bi Europa trebala platiti svoj dio za NATO"

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako je "veoma uvrjedljivo" da francuski predsjednik Emmanuel Macron predlaže da bi Europa trebala stvoriti svoju vlastitu vojsku kako bi zaštitila sebe od mogućih neprijatelja, uključujući Sjedinjene Države.

Opširnije...

Što je rekao Inzko Vijeću sigurnosti UN-a

Visoki predstavnik Valentin Inzko u utorak,6. studenog, u New Yorku predstavio je svoje šestomjesečno izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, te zahvalio članicama Vijeća na kontinuiranoj pozornosti koju posvećuju miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Stubb: Razmotriti izbacivanje Orbana iz Europskog parlamenta

Bivši finski premijer i mogući kandidat za mjesto predsjednika Europske komisije Alexander Stubb  u subotu je izjavio da bi stranački kolege trebali razmotriti mogućnost izbacivanja mađarskoga desno orijentiranog premijera Viktora Orbana iz Europskog parlamenta.

Opširnije...

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna