Mogherini na sastanku s Thaçijem i Vučićem: Kosovo dobiva svoje pravosuđe

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednica Europske komisije jučer, 31. kolovoza, u Bruxellesu bila je domaćin još jednog susreta predsjednika Kosova Hashima Thaçija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.Ovaj susret je uslijedio nakon posljednjeg sastanka 3. srpnja kada su se učesnici dogovorili početak rada na novoj fazi Dijaloga između Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i pomirenju. Rad na ovome će se nastaviti u sljedećim tjednima.

Obje strane su se dogovorile oko posljednjih koraka za provedbu Sporazuma o pravosuđu koji je postignut unutar Dijaloga koji je omogućila EU. Predsjednici su potvrdili da će sporazum biti u potpunosti proveden 17. listopada 2017.

Toga dana, sudci, tužitelji i pravosudno osoblje bit će integrirani u kosovsko pravosuđe. Integracija pravosudnog osoblja će omogućiti da pravosuđe djeluje širom Kosova i, naročito, u regiji Mitrovice.

Visoka predstavnica je pozdravila obnovljenu posvećenost obojice predsjednika ovom procesu. Ona je ponovila da je EU i ona osobno u potpunosti posvećena perspektivi Srbije, Kosova i cjelokupne regije Europskoj uniji te da je napredak obje strane čvrsto povezan s napretkom u Dijalogu.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna