Juncker uputio apel Velikoj Britaniji: Saberite se i recite što želite

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, pozvao je Ujedinjeno Kraljevstvo da se "sabere" prije prolongiranog glasanja u Donjem domu britanskog parlamenta o Brexitu, prenosi Anadolija.Juncker je u razgovoru za njemački list 'Welt am Sonntag' kazao kako ne treba očekivati od EU rješavanje problema.

"Smatram vrlo nerazumnim da dio britanske javnosti vjeruje kako EU treba predložiti rješenje za sve buduće britanske probleme", kazao je Juncker.

On je službenom Londonu uputio i apel.

"Saberite se i recite nam što želite. Naša predložena rješenja na stolu su mjesecima", podsjetio je Juncker.

Glasanje o Brexitu u domu britanskog parlamenta planirano je za siječanj. Britanska premijerka Theresa May povukla je glasanje koje je trebalo biti održano ovog mjeesca, a špekulira se da je razlog to što bi britanska vlada mogla doživjeti poraz.

Upitan bi li preporučio novi referendum kako bi se premostila 'pat' pozicija u parlamentu, Juncker je kazao kako britanski narod treba odlučiti.

"Ako Donji dom sredinom siječnja podrži dogovor o povlačenju, onda bismo trebali početi pripreme za buduće odnose između Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije odmah sljedećeg dana i ne čekati službeno povlačenje 29. ožujka", rekao je Juncker.

Smatra kako većina britanskih zastupnika ne vjeruje EU i britanskoj premijerki May.

"Inisuira se da je naš cilj zadržati Ujedinjeno Kraljevstvo u EU na sve moguće načine. To nije naša namjera. Sve što želimo je jasnost o našim budućim odnosima i da poštujemo rezultat referenduma", ponovio je Juncker.


(Izvor: AA)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna