Britanski ministar nazvao Sloveniju "bivšom vazalskom državom SSSR"

Britanski ministar vanjsih poslova Jeremy Hunt našao se na udaru kritika, jer je tijekom posete LJubljani rekao da je Slovenija "bivša vazalska država SSSR".Hunt je u Ljubljani razgovarao sa slovenskim ministrom vanjskh poslova Mirom Cerarom u svezi s pregovorima o Brexitu.

"Ovo je moja prva posjeta Sloveniji na dužnosti ministra vanjskih poslova i zaista sam sretan jer sam ovdje. Ponosan sam na promjene koje su se dogodile u Sloveniji u proteklih 30 godina. Ova zemlja je prošla kroz izvanrednu promjenu od vazalske sovjetske države ka modernoj europskoj demokraciji, članstvu u EU i NATO", rekao je Hunt.

Bivši predsjednik slovenske Nacionalne skupštine Milan Brglect kritizirao je Hunta, ali i domaće političare koji nisu reagirali na komentare šefa britanske diplomacije.

Sličan propust napravila je i britansko Veleposlanstvo u Sloveniji, koja je u poruci na društvenoj mreži "Twitter" navela da će se Hunt sastati sa Karlom Erjavecom, koji je s dužnosti ministra vanjskih poslova otišao prošle godine.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna