Trump obećao Kimu: ''Veliki ste vođa, vaša zemlja ima veliki ekonomski potencijal, pomoći ćemo vam''

U pozitivnom ozračju sastali su se američki predsjednik Donald Trump i njegov sjevernokorejski kolega Kim Jong Un.Prvi je dan sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una u vijetnamskom gradu Hanoi.

Glavna tema njihova drugog summita trebala bi biti denuklearizacija Korejskog poluotoka.

Trump je Kimu obećao "predivnu budućnost za njegovu zemlju". Te su riječi među prvima koje je Trump uputio vođi Sjeverne Koreje, prenosi CNN.

"Mislim da vaša zemlja ima veliki ekonomski potencijal. Mislim da ćete imati predivnu budućnost, veliki ste vođa. Mi ćemo pomoći da se to ostvari", rekao je Trump.

Dok su ih fotografirali, iz novinarskih redova dobačeno je pitanje hoće li SAD proglasiti kraj rata sa Sjevernom Korejom, na što je Trump odgovorio: "Vidjeti ćemo".

Razlike između američkog predsjednika i sjevernokorejskog vođe najbolje ocrtavaju njihova prijevozna sredstva. Trump je u Vijetnam stigao predsjedničkim zrakoplovom, a Kim Jong-Un je dva dana iz Koreje putovao luksuznim blindiranim vlakom, piše Dnevik.hr.

Pham Hoang Hoa, stanovnica Hanoia kaže da kao i svi na svijetu i građani Hanoia vole mir. "Mir je najdragocjenija stvar koju možete imati. Ovdje sam kako bih izrazila dobrodošlicu liderima koji će razgovarati o miru", napominje.


(Izvor: Agecnije)


Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna