Počinje dvogodišnji projekt podrške Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH (Direkcija) će biti domaćin ceremonije kojom službeno započinje twinning projekt između Nizozemske policijske agencije (KLPD) i Direkcije.

Ceremonija će se održati u utorak, 13. ožujka 2012. sa početkom u 12.00 sati u sjedištu Direkcije (Aleja Bosne Srebrene bb, Sarajevo).
Cilj ovog projekta koji financira Europska unija iz Instrumente za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 1.2 milijuna eura, je jačanje kapaciteta Direkcije i svih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.  U provedbi projekta pomoć će pružiti 50 inozemnih policijskih stručnjaka iz nekoliko zemalja koji će biti uključeni u više od 80 aktivnosti.

Glavni govornici na ceremoniji će biti Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH,  Sweder van Voorst tot Voorst, ambasador Kraljevine Nizozemske, Himzo Selimović, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Joop Siemers, voditelj projekta.

Tijekom ceremonije gostima će biti predstavljeni glavni očekivani rezultati ovog projekta. Oni se fokusiraju na ulogu Direkcije u operativnoj međunarodnoj policijskoj saradnji, njene kapacitete za prikupljanje, razmjenu, upravljanje i analizu sigurnosnih informacija, kao i na kapacitete Sektora za zaštitu osoba i objekata.

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna