Europski parlament ima novi klub desničara

Francuska političarka Marine Le Pen objavila je u četvrtak da je osnovan novi, krajnje desni stranački klub u Europskom parlamentu, savez euroskeptika iz svih dijelova kontinenta koji moć iz Bruxellesa žele vratiti u nacionalne prijestolnice.

Opširnije...

Liberalna grupacija ALDE u EP promijenila ime, sada se zovu - 'Obnovimo Europu'

Bio je to uvjet francuskog predsjednika Macrona da njegova stranka stupi u tu grupaciju, piše Liberal.hr.

Opširnije...

Macron želi vidjeti Merkel na čelu Europske komisije

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da će podržati njemačku kancelarku Angelu Merkel da postane predsjednica Europske komisije, glavnog europskog izvršnog tijela.

Opširnije...

Odstupila Theresa May; novi premijer preuzima dužnost najkasnije 22. lipnja

Theresa May od petka više nije predsjednica britanske Konzervativne stranke, ali će nastaviti obnašati premijersku dužnost dok stranka ne odabere njezina nasljednika.

Opširnije...

Trump i Macron jedinstveni o 'Danu D'

Francuska i Sjedinjene Države zajedno su obilježile u četvrtak 75. obljetnicu iskrcavanja saveznika u Normandiji, pokušavajući za tu prigodu isključiti svoja diplomatska neslaganja, od pitanja Irana do klimatskih promjena.

Opširnije...

ELTON JOHN 'Sramim se svoje zemlje... Zlo mi je od Brexita. Ja sam Europljanin. Ja nisam glupi, kolonijalni, imperijalistički engleski idiot!'

Dok je nastupao u srijedu u Veroni, u sklopu svoje posljednje i zadnje svjetske turneje, Elton John je kazao: "Sramim se svoje zemlje zbog toga što je učinila. To razdire ljude... Zlo mi je od političara, posebno britanskih političara. Zlo mi je od Brexita. Ja sam Europljanin. Ja nisam glupi, kolonijalni, imperijalistički engleski idiot."

Opširnije...

No comment.

MEZA NIJE ZEZA

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna