Skoro četvrt milijuna stanovnika zemalja zapadnog Balkana lani se legalno doselilo u EU

U Europsku uniju se prošle godine legalno doselilo 228 tisuća građana zemalja zapadnog Balkana - Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova - podaci su Eurostata koje u četvrtak prenosi podgorički dnevnik Vijesti.

Opširnije...

Ursula von der Leyen u Zagrebu: Hrvatska će dati doprinos u realizaciji programa Europske komisije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak, 30. srpnja, u Banskim dvorima primio je novoizabranu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen. Razgovarali su o predsjedanju Hrvatske Europskom unijom, ulasku Hrvatske u Schengenski prostor i europodručje, Višegodišnjem financijskom okviru EU-a te o drugim aktualnim temama.

Opširnije...

Bruxelles: Nema popuštanja oko irskog backstopa, sastanak s Johnsonom uskoro

Europska komisija neće ponovno pregovarati o sporazumu o izlasku Velike Britanije iz EU kada je u pitanju rješenje granice s Irskom, kazala je u četvrtak u Bruxellesu glasnogovornica Komisije Mina Andreeva, unatoč današnjim najavama britanskog premijera Borisa Johnsona da će tražiti promjene sporazuma o Brexitu, posebice kada je riječ o granici.

Opširnije...

Boris Johnson novi britanski premijer

Boris Johnson je nakon pobjede kazao je da je bila "privilegija služiti u uredu Terese May i vidjeti njenu strast i odlučnost". On je pobijedio je u utrci unutar Konzervativne stranke, i to uvjerljivo, prenose agencije.

Opširnije...

Ursula von der Leyen nova predsjednica Europske komisije

“Najveći izazov trenutno je da naš planet ostane zdrav, to je najveća odgovornost naših vremena“, kazala je von der Leyen i dodala kako želi da Europa postane prvi kontinent s nultom stopom emisije C02 do 2050.

Opširnije...

Predsjednik Sjeverne Makedonije: 'EU mora biti odlučnija po pitanju proširenja'

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je u ponedjeljak u intervjuu za Radio televiziju Crne Gore (RTCG) kako nije zadovoljan brzinom kojom zemlje Zapadnog Balkana idu prema članstvu u EU ocijenivši da EU mora biti odlučnija po pitanju njezinog proširenja.

Opširnije...

No comment.

Žrtva upravljanja narodom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna