Novi udarac za Johnsona: Britanski parlament podržao amandman o odgađanju glasanja o 'Brexitu'

Britanski parlament izglasao je u subotu amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o brexitu što ga je Boris Johnson sklopio u četvrtak s EU-om te parlament o premijerovu sporazumu neće danas glasati.

Opširnije...

Središte Barcelone postalo bojno polje: U prosvjedima ozlijeđeno 89 ljudi

Katalonska i španjolska nacionalna policija preuzele su u noći na subotu kontrolu nad ulicama Barcelone i drugih katalonskih gradova rastjeravši prosvjednike koji su tijekom šest sati iza zapaljenih barikada kamenjem sudjelovali u sukobu iza kojega je ostalo 89 ozlijeđenih.

Opširnije...

Postignut dogovor o Brexitu; Juncker tvitao: ''Gdje ima volje, ima i dogovora''

Europska unija i Velika Britanija postigle su dogovor o Brexitu, objavili su britanski premijer Boris Johnson i šef EK Jean-Claude Juncker na Twitteru, javlja Dnevnik.hr.

Opširnije...

Katalonski separatisti proglašeni krivima; ogorčeni građani blokirali Barcelonu u znak podrške svojim političarima

Madridski Vrhovni sud jutros je donio i konačnu presudu; katalonski separatisti krivi su za pobunu i malvezraciju tijekom pokušaja odcjepljenja autonomne pokrajine od Kraljevine Španjolske 2017. godine, zbog čega će u zatvoru provesti više od 10 godina, piše Euractiv.

Opširnije...

EU bez utjecaja u sirijskom sukobu

Stanje u Siriji je turskom invazijom postalo još kompliciranije. EU strahuje od novog terora, ali nema jedinstvenu politiku i ima malo utjecaja. A najvažniji je ionako dogovor s Turskom o zaustavljanju izbjeglica, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

Šuica dobila pozitivnu ocjenu uz protivljenje zelenih i radikala

Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica dobila je pozitivnu ocjenu nakon saslušanja pred nadležnim odborima Europskog parlamenta. neslužbeno je doznao

Opširnije...

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna