Slaba početna prodaja iPhonea 8

Apple je sve što ima okrenuo prema iPhone X i to se sad već polako vidi po rezultatima prodaje iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela. Nisu najbolje krenuli, sami start je iznimno usporen i netipčan za Apple, ali ako se zna da zapravo ova dva modela nisu “ono pravo”, jasno je da su samo tranzicija prema istinskom rezultatu kojem ćemo svjedočiti na kraju godineNaime, svjesno je Apple pustio mjesec i pol dana ranije u prodaju ova dva modela, kako bi im dao priliku da izvan sjene iPhone X modela nađu svoje mjesto među korisnicima koji neće tu skupocjenu igračku, ali svejedno žele nešto novo u odnosu na iPhone 7 ili iPhone 7 Plus. Lukava je to strategija, ali tek se mora potvrditi kao uspješna. A kad gledamo aktualne brojke, nije potpuno dorečena. Više za iPhone 8, nešto manje za iPhone 8 Plus.

Konkretnije, tijekom prvog vikenda prodaje iPhone 8 uspio je ugrabiti tek 0,3 posto tržišta pametnih telefona, a iPhone 8 Plus 0,4 posto. Prethodnik iPhone 7 bio je na jedan posto, ali iPhone 7 Plus na 0,2 posto. Također, iPhone 6 bio je na dva posto, ali iPhone 6 Plus na 0,3 posto. Dakle, "plus" model uspio je napraviti bolji rezultat od prethodnika pa se tako može reći da i nije došlo do potpunog podbačaja prvog tjedna prodaje.

A kad gledamo kompletno iPhone tržište onda je na prvom mjestu s 20,2 posto udjela iPhone 7, slijedi iPhone 6S s 19,92 posto, zatim iPhone 6 s 18,8, a iPhone 7 Plus je na 14,34 posto. Zanimljivo, poprilično ostarjeli iPhone 5S je na 7,45 posto, a manje od iPhone 8 trenutno ima samo iPhone 4 s 0,17 posto udjela na tržištu vezanom uz Appleove pametne telefone.

Dakle, treba pustiti nešto vremena, doći će sve sigurno na svoje, start je očekivano sporiji jer traje osluškivanje situacije s iPhone X i vjerojatno se poveći broj korisnika ipak štedi, a novčanike će otvoriti kad se iPhone X pojavi. Zato će biti iznimno zanimljivo za vidjeti rezultate prodaje tijekom prvog vikenda za iPhone X. Vjerojatno će unatoč paprenoj cijeni nadmašiti u najmanju ruku iPhone 8, a realno je za očekivati i da će nadmašiti iPhone 7, 6S, 6...(izvor: ictbusiness.info)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna