Eric Nelson: SAD prati destabilirajuću ulogu Rusije; Kina partnere ostavlja u dugovima

Vrlo je razočaravajuće koliko vremena je potrošeno u traženju konsenzusa za uspostavljenje vlasti u Bosni i Hercegovini, kazao je danas u intervju za novinske agencije FENA i SRNA veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson.

Opširnije...

Ivana Marić: ‘Igra’ Komšića i Čovića odlična za obojicu, pad Dodika neizbježan

Članstvo u EU ne donosi samo prava već i brojne obveze. Pri tome prvenstveno mislim na funkcionalno pravosuđe, uspostavljanje pravne države, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala. Ako imate to na umu onda će vam biti jasno zašto su aktualne političke strukture deklarativno za što brži put BiH ka EU, dok u stvarnosti rade sve da taj put što duže potraje i po mogućnosti da se to ne dogodi za njihovog života. Teško da bi bilo tko od vodećih bh. političara mogao opravdati porijeklo svoje imovine i zato nas ne treba čuditi što je EU put BiH već neko vrijeme blokiran i tako će i ostati, kaže Marić za Dnevni list.

Opširnije...

NJEMAČKA BEZ MEDA I MLIJEKA Srđan Šarenac: Siromaštvo u starosti pogađa mnoge Nijemce

Nakon što je cijeli radni vijek provela u Njemačkoj Petra Kallenbach se odlučuje preseliti u Bugarsku. Razlog: ona u vlastitoj domovini ne može živjeti od svoje mjesečne mirovine, o ovoj temi piše  Deutsche Welle.

Opširnije...

Francesco Lepore: 'Želio sam kao svećenik živjeti bezgrešno, ali u Vatikanu je to nemoguće'

Postao je svećenik da potisne homoseksualnost, ali kad je stigao u Vatikan Francesco Lepore shvatio je da veliki dio visokih crkvenih dužnosnika otvoreno i slobodno živi vlastitu seksualnost. Napustio je svećeništvo i otvoreno ispričao svoju priču u knjizi ‘Sodoma’ Frédérica Martela.

Opširnije...

Mile Stojić: Ja sam se u životu nadobijao nagrada, ali ova ima za mene dosta poseban značaj

  ‘Ljubi vas majka, sanjam li ja ovo/Ili ste se vi stvarno vratili?’/Oni kažu: ‘Došli smo, majko, ne sanjaš.’ A onda se probudim/sama, nigdje nikoga.”

Opširnije...

Prof.dr. Sandi Dizdarević: Najteže tek dolazi – migrantska trasa širi se na HNŽ, ŽZH i HBŽ

„Pojedine zemlje EU-a, spremne su kroz različite projekte financirati sve aspekta života migranata - ali u BiH, pozivajući bh. vlasti na staložen odnos prihvata i smještaja migranata, pri tome držeći nam lekcije o humanosti. Nažalost, najveće žrtve svih tih licemjernih politika su u najvećoj mjeri upravo sami migranti, a potom i cjelokupna BiH“, kaže prof.dr. Dizdarević u intervjuu za Dnevni list.

Opširnije...

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna