Srđan Šušnica: Zbog prijetnji odlazim iz Banja Luke i BiH

Srđan Šušnica, kulturolog, diplomirani pravnik i publicista, napustio je Banja Luku zbog učestalih prijetnji smrću koje su upućivane njemu i njegovoj obitelji, potvrđeno je za Klix.ba.

Opširnije...

Marko Batinić – velika budućnost hrvatskog nogometa

Hrvatska dijaspora već godinama uvelike "hrani" hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je postala istinski svjetski brand, dobrim dijelom zahvaljujući upravo nogometašima rođenim u dijaspori, a kao svjetlu budućnost hrvatskog nogometa mnogi vide i Marka Batinića, osamnaestogodišnjeg igrača austrijskog LASK-a iz Linza, koji je rođen u ovom austrijskom gradu, ali korijene vuče iz Uskoplja u središnjoj Bosni.

Opširnije...

Ivančević: Hrvatima je ista korist bio Čović il' Komšić

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje govorio je o tome zašto je bio protiv sporazuma HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., što misli o Čovićevu odlasku na proslavu u RS, a što su prethodno priopćenjem okarakterizirali kao kao veleizdaju, te zašto nisu Željka Komšića proglasili personom non grata

Opširnije...

Veleposlanik UK u BiH, Matthew Field: Zabrinjava mogućnost da će BiH ostati zemlja političara i umirovljenika

Koliko je loša politička situacija u BiH nakon održavanja izbora 7. listopada 2018. godine pokazuje i činjenica da se vlast još uvijek nije formirala na županijskim, entitetskom i državnom nivou. No, nije se tome začuditi jer naši političari su znali i duže čekati na formiranje vlasti. Osim toga, posljednje mjesece 2018. godine obilježili su snažni prosvjedi za pravdu i istinu u slučajevima Davida Dragičevića i Dženana Memića, nakon kojih je i nestao Davor Dragičević za kojeg se ni danas ne zna gdje se nalazi. Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthew Field, za Interview.ba govori o navodima koji su se pojavili u medijima da bi Davor Dragičević mogao biti u Britanskom veleposlanstvu, formiranju vlasti i demokratskom procesu u BiH, optužbama na račun Velike Britanije kao 'neprijatelja broj jedan BiH', europskom putu, kao i odlasku mladih iz BiH.

Opširnije...

Admiral Davor Domazet–Lošo: Bosna i Hercegovina je hrvatska djedovina

Prije okupacije Osmanlija, BiH je bila dominantno katolička zemlja, u kojoj je u brojnom smislu bila manjinska takozvana Kristijanska crkva. U to je vrijeme Bosna bila Hrvatsko vazalno kraljevstvo. Više je nego zanimljivo da je prezime Bošnjak isključivo prezime bh. Hrvata.

Opširnije...

Alexander Vershbow: U BiH i na Kosovu ima još nedovršenog posla

"Nadam se da ćemo moći izbjeći vraćanje Hladnom ratu, kaže u intervjuu za Al Jazeeru Balkans američki diplomat i nekadašnji zamjenik glavnog tajnika NATO-a, Alexander Vershbow. "U tijeku je nadmetanje Zapada i Rusije na Balkanu", kaže on.

Opširnije...

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna