Šeherzada Delić: 21 800 glasova iz Krajine za Martina Raguža

Šeherzada Delić, profesorica bosanskog jezika i članica Prve bosanskohercegovačke stranke u intervjuu za Polis najavila je da će oko 22 tisuće članova te stranke dati svoj glas Martinu Ragužu. Intervju NVO Polis prenosimo u cijelosti: 
Javnosti ste poznati kao netko tko je političarima u USŽ “sasuo u lice” sve ono što im narod misli, šta vas je navelo na ovaj čin?
-Dugogodišnje trpljenje laži, mita, nepotizma, korupcije i egzistencijalnog straha napokon je pokrenulo moju svijest.
Kada sam vidjela sve one mlade ljude na ulici, uglavnom svoje učenike, u stomaku sam osjetila čudnu toplinu, a u srcu ponos.
U njima sam vidjela svoju djecu koja su morala otići u tuđinu jer nisu imali nikakvog izgleda da ovdje, u svojoj domovini dobiju posao. Podigla sam glavu, ispravila kičmu i stala ispred njih! Ne da ih vodim, nego da ih zaštitim! Međutim, Bog je sa mnom imao drugačije namjere.


Tko je Šeherzada Delić, zašto bi građani baš vama dali svoj glas?
-Ja sam prije svega majka koja je osjetila da je život njene djece u opasnosti.
Moja djeca su moja država i ja ću se svim silama boriti za njen opstanak odnosno život moje djece!
Eto zbog toga biste mi trebali dati glas. Nema te sile na svijetu koja će zaustaviti majku da odbrani odnosno zaštiti svoju djecu. Moja su djeca moja BiH, a moja BiH je u velikoj opasnosti od političke mafije koja prijeti da zemlju ponovo “zavije u crno”.


Član ste političke stranke, o kakvoj se stranci radi?
-Ja nisam političar, ja sam čovjek koji se udružio sa drugim istomišljenicima kako bi spasili domovinu odnosno državu od zla koje joj prijeti.
Ti istomišljenici jesu organizirani u političku stranku koja se zove Prva bosanskohercegovačka stranka, ali i oni su to silom prilika postali.
I oni su poput mene uvidjeli da država propada pa su osjetili potrebu da nešto poduzmu.
Pošto u našoj državi nemaš prava sudjelovanja u državnoj upravi i u odlučivanju o državi ako nisi u politici, oni su odlučili da se tako obrazuju i napokon steknu pravo glasa.
Stranka je nastala iz onog bunta u veljači, na što sam posebno ponosna, a zbog toga sam im i prišla. Svi odreda su ljudi koji se nikada nisu bavili politikom i koji silno žele stvoriti sebi i drugima ekonomski ambijent za ostanak na ovim prostorima. Obrazovani su, mladi, visperni, stručnjaci su u marketingu, ekonomiji i pravu, a to je ono što ovoj državi zaista treba!


Ima li nade za Bosnu i Hercegovinu?
-Dok god diše i posljednji Bosanac i Hercegovac biti će i BiH!


Jesu li prosvjedi u veljači promjenili nešto u svijesti naših političara, ali i u svijesti naših građana?
-Način na koji se ponašaju naši političari, pogotovo sada pred izbore ne govori o promjeni njihove svijesti, ali način na koji se ponaša naš narod, ono šta i kako govore, odašilje poruku da se njihova svijest itekako promijenila.
Građani će, mislim, masovno izići na izbore i jednom zauvijek odbaciti političku mafiju BiH, onako kako su to neki dan uradili Ukrajinci, u kantu za smeće!


Krajina je veoma orijentirana prema R Hrvatskoj, ko bi po vama trebao biti Hrvatski član Predsjeništva i kome Krajina daje podršku?
-Prva stranka je prije nepunih mjesec dana radila anketu gdje je 21 800 članova i simpatizera imalo priliku da glasa i da odluči koga će Prva stranka podržati kao člana Predsjedništva BiH.
Mi nismo politička stranka sa nacionalnim prefiksom i nismo se obazirali na to tko se kako zove i iz kojeg naroda dolazi, već da je prvobitno čovjek, da voli sve narode ove države i naravno cjelovitu BiH. Pobjednik naše ankete je bio Martin Raguž i tu odluku ćemo mi kao jedna cjelina podržati.

(Izvor: NVO Agencija za političko komuniciranje Polis)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna