Do 2022. bit će neuobičajeno toplo, vrlo vjerojatne i ekstremne temperature

Znanstvenici su putem novog sustava prognoze predvidjeli kako će period između 2018. i 2022. biti neuobičajeno topao, s većom vjerojatnošću ekstremnih temperatura. Istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu Nature Communications.

Opširnije...

Blagdan Velike Gospe, kraljice Hrvata

Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine kad diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta.

Opširnije...

Ovo je Izvješće u Srebrenici kojeg je Dragan Čavić prihvatio i ispričao se; 25.000 osoba sudjelovalo u genocidu, među njima i dragovoljci iz Grčke

Komisija za istraživanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. srpnja 1995. formirana je 15. prosinca 2003, Odlukom Vlade Republike Srpske. Komisija se sastojala od 7 članova, od čega je Vlada Republike Srpske imenovala 5 članova – Srba, a dva člana je nominovao Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Paddy Ashdown: Gordona Bacona, u svojstvu predstavnika Međunarodne zajednice, a prof. dr. Smaila Čekića u svojstvu predstavnika zajednice preživjelih žrtava genocida. Tadašnji predsjednik RS-a Dragan Čavić prihvatio je izvješće i ispričao se obiteljima žrtava navodeći da je to tamna strana srpske povijesti. Zbog ovog časnog poteza prozvan je izdajnikom.

Opširnije...

ODBAČENO IZVJEŠĆE ZA SREBRENICU Srpska nema snage suočiti se s prošlošću, radije krivotvori povijest

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) jednoglasno su usvojili zaključke kojima odbacuju izvještaj Komisije za Srebrenicu. Uslijedile su reakcije OSCE-a, OHR-a i Veleposlanstva SAD-a koji tvrde da se time želi pisati nova povijest.

Opširnije...

Šokantne snimke urušenog vijadukta u Genovi, više od 30 mrtvih

Vijadukt Morandi urušio se oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša. Talijanske novine Repubblica i Corriere della Sera prenose kako je zasad poginulo najmanje 35 ljudi, među njima i djevojčica, no kako operacija spašavanja i dalje traje zbog čega se očekuje rast broja žrtava.

Opširnije...

NEVJEROJATNA KAMPANJA - Tko više sliči na "pravog" Bošnjaka, Džaferović i Izetbegović ili Radončić?

Koliko kampanja u borbi za vlast može biti grčevita svjedoči i nedavni istup Šefika Džaferovića, kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda, koji je na tribini i razgovoru sa građanima u Srebreniku kazao da "Bošnjacima ne trebaju privatne stranke sumnjivih motiva, čiji vlasnici ne sliče na svoj narod", očito aludirajući na fizionomiju i tjelesnu konstituciju predsjednika SBB BiH Fahrudina Radončića koji mu, dakako, ne ostaje dužan. Ukoliko se slična kampanja bude odvijala i među hrvatskim ili srpskim kandidatima,  tko je veći  'ogledni kapitalac' Hrvat ili Srbin mjesto ekonomske vizije napretka, nastavak iseljavanja iz BiH je zajamčen.

Opširnije...

No comment.

OVDJE JE

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna