DODIK TRAŽI PODRŠKU ZASTUPNIKA ZA VETO 'Komšićeva i Džaferovićeva odluka o Pelješkom mostu bila bi štetna za interese Republike Srpske'

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zatražio je u četvrtak od zastupnika u parlamentu Republike Srpske da podrže njegov veto na odluku kojom bi bosanskohercegovački državni vrh od Hrvatske tražio prekid gradnje Pelješkog mosta do konačnog dogovora o međudržavnoj granici kazavši kako je u interesu BiH i RS čuvati dobre odnose s Hrvatskom.

Opširnije...

Ugostitelji u Hrvatskoj previše su se opustili: Čudno im kada gosti žele klimu i internet, a uporno drže visoke cijene

Budući da se ovih dana često može čuti kako je prvih dana srpnja na hrvatskoj obali bilo pet posto manje noćenja, često se moglo čuti i pitanje poput pa gdje su svi ti ljudi. Posebno su zabrinuti privatni iznajmljivači koji su, čini se, najviše pogođeni ovim manjkom.

Opširnije...

Malo je škakljivo oko Škore u Stocu, on više nije samo pjevač, no župnik i načelnik kažu da je pozvan prije kandidature

U Stocu je ovih dana osobito svečano. Nizom crkvenih i civilnih događaja obilježava se Dan općine i patron Župe Stolac. Na središnjem narodnom veselju u subotu u 21 sat nastupa Miroslav Škoro, prati ga njegov bend, te predgrupa Širokobriješki „Dukati“, piše Hercegovina info.

Opširnije...

Aktivira se SAD, prvo Aluminij, sada VSTV: Zaključci VSTV pokazuju nedostatak razumijevanja uloge parlamenta

Današnji zaključci Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine pokazuju nedostatak razumijevanja uloge i značaja parlamentarnog nadzora. Zdrave demokracije trebaju provjeru i ravnotežu. Ne radi se samo o pravu parlamenta, nego o obvezi da sudstvo bude odgovorno građanima BiH, navodi se na Twitter profilu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Opširnije...

Za Hrvate je najopasniji PPD, tj. pušenje, piće i debljina, no Kujundžić ima plan

U idućih deset godina u Hrvatskoj se mora smanjiti smrtnost od kardiovaskularnih bolesti za deset posto, od raka pet posto, a očekivani životni vijek produljiti za dvije godine, na 80 godina, piše u četvrtak Večernji list, iznoseći ciljeve Plana zdravstvene zaštite koji moraju biti realizirani s krajem 2029. godine.

Opširnije...

DETALJI IZ OPTUŽNICE: Ravnatelj u Posušju odlučio da svi učenici prolaze školsku godinu i prepravio ocjene

Zbog postojanja osnovane sumnje da je kao ravnatelj Gimnazije fra Grge Martića u Posušju počinio kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti i kazneno djelo krivotvorenje službene isprave, sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije protiv Ante Jukića (1984.) iz Posušja, piše Dnevni list.

Opširnije...

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna