Macron je proglasio je NATO savez 'klinički mrtvim', a Bosnu i Hercegovinu 'tempiranom bombom' u Europi. Zašto?

“Ako Europa ne preuzme svoju sudbinu u vlastite ruke, ta će povijesna prilika proći. Macron voli frazu: ‘Ili sjediš za stolom ili si na jelovniku’, mislim da zbilja želi pozvati na buđenje”, kazao nam je dr. Jamie Shea, stručnjak za sigurnost iz think tanka Friends of Europe i bivši visoki dužnosnik NATO, piše Ivan Fischer za JUTARNJI LIST.

Opširnije...

Hrvatska će zabraniti ulazak ministrima iz BiH jer huškaju migrante na ilegalni ulazak u RH?

Hrvatska je u travnju 2018. srbijanskom ministru obrane Vulinu poručila da do daljnjega nije dobrodošao u RH nakon niza zapaljivih izjava. Hrvatske službe pomno prate izjave čelnika Unsko-sanskog kantona, a kako doznajemo, nadležne institucije razmatraju mogućnost primjene mjera zabrane ulaska u Hrvatsku takvim osobama, piše Večernji list HR.

Opširnije...

Gdje se nalaze čak 74 potencijalna nalazišta nafte i plina u BiH - Hercegovina leži na crnom zlatu, a ništa manje i Posavina i TŽ

Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH za Dnevni list je kazao da javni poziv za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina još nije raspisan, ali da se to očekuje do kraja godine. Po gustoći potencijalnih lokacija za istraživanje stječe se dojam da skoro cijela Hercegovina leži na crnom zlatu, a u F BiH istraživati će se ukupno 74 točke,  Dnevni list donosi točne lokacije potencijalnih nalazišta.

Opširnije...

Ponovno vrije u srednjoj Europi: 30 godina nakon revolucije protiv komunizma, prosvjedi protiv korupcije

Tri desetljeća nakon masovnih prosvjeda koji su ih oslobodili komunizma, Česi i Slovaci ponovno izlaze na ulice ogorčeni zbog raširene korupcije i političara koji su karijeru počeli graditi u tom vremenu.

Opširnije...

Hrvatski mediji nakon zatvaranja kampa u Vučjaku: Hoće li migrantski val krenuti prema Hrvatskoj

Oko 7000 migranata u okolici Bihaća od petka očekuje novi režim. Kamp Vučjak jedini je kamp u kojem neće imati restrikcija. U organiziranim kampovima ograničit će se kretanje. Tko god izađe iz kampa, u njega se više neće moći vratiti. Znači li to da će krenuti migrantski val prema Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.

Opširnije...

TKO JE KUPAC? HBOR od Vrhbosanske nadbiskupije ovršio dubrovačku Vilu Salvator i prodao ju

Hrvatska banka za obnovu i razvoj ovih dana treba realizirati prodaju dubrovačke Vile Salvator po cijeni od 7,65 milijuna kuna, koju je ovršila od Vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva zbog neplaćanja kredita danog 2008. godine u visini od 3,6 milijuna eura za gradnju svećeničkog doma u Sarajevu. U HBOR-u su za Novac.hr potvrdili prodaju, ali ne žele otkriti kupca.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna