ČETIRI RATNA DRUGA IZ ZADARSKE KASARNE Perišić, Petković, Çeku i Dudaković - Svjedočanstvo čovjeka koje je izazvalo veliko zanimanje u svim državama nastalim nakon raspada Jugoslavije

Globus prenosi iz beogradskog Nedeljnika tekst pod naslovom “Četiri ratna druga”, koji je izazvao veliko zanimanje ne samo u Srbiji nego i u drugim državama nastalima nakon raspada Jugoslavije. Riječ je o svjedočanstvu Zlatka Crnogorca, danas uglednog koncertnog producenta iz Beograda, koji je kao regrut JNA 1990./91. poslan na odsluženje vojnog roka u Artiljerijski školski centar u Zadru, gdje su u to vrijeme, u jeku dramatičnih političkih promjena i uoči izbijanja rata, zajedno, u istoj vojarni, službovali kao “surađivali” u završnom kaosu umiruće Jugoslavije i raspadajuće Jugoslavenske narodne armije.

Opširnije...

AKCIJA 'SHARK' Šestorica uhićena zbog pljačke Binga, benzinske i bankomata

Uhićeno je pet osoba iz Mostara incijala M.M. (1990. god), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god), J.M. (1983.god) i J.U. (1986. god) i jedna osoba iz Čapljine incijala I.L. (1977. god). Svi se sumnjiče za veći broj oružanih razbojništava i krađu nekoliko stotina tisuća KM.

Opširnije...

NAKON 26 GODINA Kaznene prijave protiv šest osoba za raketiranje Banskih dvora 1991.

Ravnateljstvo policije već jučer je najavilo konferenciju za medije na kojoj će obznaniti rezultate kriminalističke istrage o   raketiranju Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske. Policija za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ubojstvo u pokušaju visokih državnih predstavnika tereti tadašnjeg zapovjednika 5. zrakoplovnog korpusa general majora LJ. B.., načelnika u protuzračnoj obrani S. J., načelnika 105. lovačkog bombarderskog puka Đ. M., referenta u tadašnjem KOS-u ratnog zrakoplovstva Č. K. i dva pilota izvršitelja R. D. i D. L.

Opširnije...

Njemački mediji: Praljak, Haški sud, Nutella druge klase i Niko Kovač

Njemački tjednik Spiegel je u svom najnovijem izdanju objavio četiri stranice dugu analizu rada i percepcije Haškog tribunala, a pozabavio se i različitom kvalitetom istih proizvoda na istoku i zapadu Europe, prenosi Deutsche Welle.

Opširnije...

KOD 'TIGRA' NEMA ZAPOVJEDNE ODGOVORNOSTI Osumnjičeni za Šantićevo ubojstvo pušteni na slobodu

Županijski sud u Bihaću, jučer je odbio prijedlog Tužiteljstva USŽ za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću i drugima u predmetu ubojstva generala HVO Vlade Šantića i oni su, nakon što su dan prije uhićeni, pušteni slobodu. Tužiteljstva USŽ Abdića i druge ne tereti za krivično djelo ratni zločin (!), već krivično djelo ubojstva generala HVO Vlade Šantića, no predsjednica suda Fata Nadarević smatra da nema dokaza da su osumnjičeni ubojstvo izvršili. No, Republika podsjeća da je Hamdija Abdić zvani 'Tigar', bio zapovjednik 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiHčiji su pripadnici izvršili ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Opširnije...

NAKON PUNIH 26 GODINA Prijave za raketiranje Banskih dvora

Nakon više od punih 26 godina od napada na Banske dvore koje su granatirali zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA), hrvatska policija objavit će rezultate kriminalističkog istraživanja koje je, kako doznaje Jutarnji list, među ostalima obuhvatilo i visoke vojne dužnosnike JNA. Kaznena prijava do sada protiv nikoga nije bila podignuta, a nakon presice koja je najavljena za srijedu u Ravnateljstvu policije, doznat će se tko je i što točno radio 7. listopada 1991. godine.

Opširnije...

No comment.

Superhik je ovdje

Top teme

Trach

Promo

Kolumna