AKCIJA KASA 3: SIPA pretresa restorane u Hercegovini

  Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) od jutros provode akciju na području Mostara, Čapljine i Čitluka zbog sumnje da su određene osobe počinila utaju poreza i doprinosa u vezi sa krivičnim djelom računalska prijevara, pišu Nezavisne novine.

Opširnije...

PROPALA MOBILIZACIJA PDP-a i SDS-a - Dodik želi "zaoštriti situaciju zbog javnosti"

Predsjednici SDS Mirko Šarović i PDP Branislav Borenović u utorak večer sastali su se sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Laktašima. U subotu slijedi novi sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, doznaje BN TV, a prenose Vijesti.ba.

Opširnije...

VRAĆAJ 'ŠVICARCE' Vrhovni sud potvrdio da su banke ipak prevarile vlastite klijente

Osam banaka povrijedilo je prava korisnika kredita u švicarskim francima - koristeći nepoštene ugovorne odredbe - presudio je Vrhovni sud susjedne Republike Hrvatske. Ovakva presuda, ukoliko bi istu slijedilo i bh pravosuđe, zasigurno bi donijela olakšanje i građanima u BiH koji su podigli kredite u "švicarcima".

Opširnije...

HALO BING, KAKO BRAT? Građani plaćaju, oni telefoniraju: Najviše se "napričao" Magazinović i Đonlagić, a često je zvao i Košarac i Čović...

Tajništvo Parlamentarne skupštine BiH sačinio je informaciju o tome koliko su zastupnici, izaslanici i tajnici pojedinih ureda u PSBiH napravili troškova mobilnih telefona. Riječ je o periodu od 6. prosinca 2018. do 1. kolovoza 2019. godine, (8 mjeseci!) a informacija je sačinjena na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije.

Opširnije...

Nova njemačka veleposlanica: Žitelji BiH su zaslužili mirnu i ekonomski stabilnu budućnost

  Nova njemačka veleposlanica u BiH Margret Uebber, iako je tek stupila na dužnost te se praktično nalazi u fazi prvih susreta s bh. dužnosnicima, dala je intervju za Klix.ba u kojem je prokomentirala aktualnu političku situaciju BiH te otkrila aktualno viđenje službenog Berlina o razvoju događaja u našoj državi.

Opširnije...

Zubac i Stanić u utrci za direktora SIPA-e!?

  Službeno se na natječaj za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je prije tri tjedna raspisao Nezavisni odbor Parlamenta BiH  do sada prijavilo pet kandidata, saznaje „Avaz“.

Opširnije...

No comment.

Težak život

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna