ŽIVOTNA ŽELJA Zvonku Bušića će sahraniti uz Brunu Bušića

Zvonko Bušić Taik najvjerojatnije će biti sahranjen u zagrebačkom Mirogoju, a ne u rodnoj mu Gorici, koja ovih dana plače za svojim sinom. Bušić u Gorici ima obiteljsku grobnicu i želja njegovih najmilijih bila bi da se upravo tu sahrani, no izvjesno je da će ipak prevagnuti Mirogoj.

 

foto: Zvonko i supruga sa Brunom Bušićem

 

"Osamdeset posto je da će Zvonkina sahrana biti u Mirogoju. Znam da mu je želja bila pokopati se uz Brunu Bušića", potvrdio nam je Goričanin, Zvonkin prijatelj.

Zvonko je u rodnoj mu Gorici zadnji put bio prije mjesec dana, na Stipandan.

To hercegovačko mjesto sv. Stjepana posebno časti, a nema Goričanina koji je živ i zdrav, a da na taj dan ne stigne svojoj kući.

Kako nam je potvrđeno u pogrebnom poduzeću Ćoso iz Gruda još nije utvrđeno vrijeme i mjesto sahrane Zvonke Bušića, no i prema njihovim informacijama izvjesno je da će to biti Mirogoj. Čeka se konačna odluka Zvonkinih najmilijih.

Zvonko Bušić ubio se u nedjelju u kući u Zadru. Po zadnjim pismima, borac za samostalnu i slobodnu Hrvatsku nije mogao istrpjeti Hrvatsku danas.

Bruno Bušić bio je domoljub, disident, književnik, povijesni istraživač, karizmatični prognanik 1970-ih godina i politički vođa hrvatske emigracije. 
Ubijen je 16. listopada 1978. godine iz zasjede u Parizu. Ubio ga je plaćeni ubojica Službe državne bezbjednosti, zloglasne jugoslavenske tajne policije. Bio je pokopan na pariškom groblju Père-Lachaise. U grobu s njim ležao je kamen iz Hrvatske, s torbom na kojoj je bio hrvatski grb i cvijet majčine suzice.

Kosti su mu prenesene u Hrvatsku i 16. listopada 1999. godine pokopane u Aleji branitelja na zagrebačkom Mirogoju. Bio je dobar Zvonkin prijatelj. (K.S.P./republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna