Perić i ostali odlaze u HSP dr. Ante Starčević BiH - plan ujedinjenje pravaških opcija

Josip Perić ponovno u HSP-u, ovaj put u HSP-u dr. Ante Starčević BiH. Plan je ujedinjenje manjih pravaških opcija.
Sinoć se u širokobriješkom restoranu 'Čolić' krojila taktika za ujedinjenje manjih pravaških opcija.

Naime, kako republikainfo.com doznaje, na neformalnom sastanku, a koji je trajao puna tri sata, nazočili su članovi HSP-a dr.Ante Starčević BiH, predvođeni pod predsjednikom Milijanom Nakićem, kao i neki sadašnji i bivši članovi Jurišićevog HSP-a BiH iz raspuštenih županijskih odbora.
 
Između ostalog, sastanku su nazočili bivši potpredsjednik HSP-a BiH Josip Perić, nedavno izabrani predsjednik Županijskog vijeća HSP-a u ZHŽ-u Velimir Petričušić, čiji je izbor ta stranka poništila zbog, kako objašnjavaju, statutarne neregularnosti kao i Petar Majić bivši član Glavnog stana HSP-a BiH itd, Zdravko Prka, bivši HSP-ovac iz Livanjske županije itd.

Naime, kako se doznaje, ovi razgovori su vođeni idejom o ujedinjenju pravaških opcija u BiH. Međutim, upitno je koliko će ta zamisao "pasti" na plodno tlo, s obzirom da je jedino HSP BiH do sada polučio rezultat ali i činjenicu da HSP Herceg Bosne predsjednice Vesne Pinjuh, a koji je unatoč lošim rezultatima dio HNS-a, nije dio ovih dogovora.

Ipak, izgledno je da će najzvučnije ime ovog plana biti Josip Perić kojim će se pokušati osnažiti stranku kako bi mogla biti pandan njegovoj bivšoj stranci kojoj, kako je kazao, nije ni bio član.

Nakon što je Perić smijenjen s potpredsjedničkog mjesta upravo zbog ove zbunjujuće činjenice, što nije ni bio član HSP-a, ali i zbog sve češćih oštrih istupa u javnost protiv predsjednika Zvonke Jurišića, uslijedili su mnogi razgovori s ostalim opcijama. Kako se doznaje, obavljeni su razgovori i s predsjednikom SPP-a Živkom Budimirom, kao i s pojedinim predstavnicima HDZ-a 1990, međutim bez naročitog uspjeha.

Kako izgleda, Perić još neće postati "bivši pravaš", samo je pitanje hoće li sada potpisati pristupnicu HSP-u dr.Ante Starčević BiH ili će i u njoj djelovati kao "slobodni strijelac".


(V.S./repbulikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna