NETKO SE PRAVO ZEZA - Ispostavilo se (navodno) da nije pronađen Daytonski sporazum iako ga je Kuntoš prodavao za 100.000 eura?!

Miljkan Pucar, odvjetnik Željka Kuntoša, tvrdi da kod njegovog klijenta nije nađen original Daytonskog sporazuma, već kopije određenih dokumenata na engleskom jeziku.Fascikla, koja je pronađena kod Kuntuša 31. listopada, kada su ga uhitili pripadnici MUP-a RS-a, otvorena je danas u banjalučkom Okružnom sudu, a Pucar je rekao da će se nakon vještačenja znati kako će se postupati u ovom slučaju, izvješćuje Klix.ba.

“Crvena fascikla je otvorena i u njoj se nalaze dvije knjige, koje su ukoričene. U jednoj je određena dokumentacija, u fotokopiji. Pregledali smo sve potpise i radi se o fotokopijama. U drugoj knjizi je nekakva dokumentacija, koja nema potpisa i konstatirali smo da je i to fotokopija. I sve to je na engleskom jeziku”, pojasnio je Pucar, a prenosi banjalučka ATV.

Po nalogu tužitelja pronađeni dokumenti, za koje policija sumnja da su primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, bit će upućeni na prevođenje, a zatim i na vještačenje.

Pripadnik MUP-a RS-a Željko Kuntoš pušten je 1. studenog da se brani sa slobode, jer su u entitetskom javnom tužiteljstvu smatrali da nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora, a policija sumnja da je izvršio kaznena djela trgovina utjecanjem, krivotvorenje ili uništavanje službene isprave.

On je nekadašnji vozač Dragana Kalinića, bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS-a.

Republika podsjeća da je Kuntoš primjerak Daytonskog sporazuma, a kako to sada tvrdi njegov odvjetnik - fotokopiju, na crnom tržištu pokušavao je prodati za čak 100.000 KM. To bi, u slučaju da ga je prodao, vjerojatno bila najskuplja krivotvorina prodana ikada u BiH.

 

/Republikainfo.com/

 

Povezani tekst:
netko-blizak-predsjednistvu-bih-kaze-da-je-daytonski-sporazum-u-sefu-ali-otkud-tamo-kada-je-cijelo-vrijeme-bio-izgbljen

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna