KOD NAS NIJE IZVANREDNO STANJE Predsjednica KBK kaže da je u Hrvatskoj izvanredno stanje jer Hrvati iseljavaju i izumiru

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan, predsjednica Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade.Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade.

Istaknula je kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske. 

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. Demografsko je pitanje pitanje svih pitanja.

U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Traže se izvanredne mjere!

Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje, sigurno će se naći novca. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjestni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti.

Želimo život, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave", poručila je, a prenosi N1./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna