3. SLUČAJ KOMŠIĆ - KAKO STVARI SADA STOJE Komšić je najavio kandidaturu za Predsjedništvo

"To me svi pitaju. Kako stvari sada stoje u BiH - hoću.", kazao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF) na Hayat TV i to na pitanje hoće li se ponovno kadidirati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

 

Nakon što je već prije kanidaturu za člana Predsjedništva iz BiH iz reda hrvatskog naroda najavio Jerko Ivanković Lijanović iz Narodne stranke Radom za boljitak, da su iz HDZ 1990 najavili svog kandidata te da će i HDZ BIH imati svog kandidata za kojeg je izvjesno da će to opet biti Dragan Čović, kandidaturu je najavio i predsjednik DF-a Željko Komšić.

"To me svi pitaju. Kako stvari sada stoje u BiH - hoću.", kazao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF) na Hayat TV i to na pitanje hoće li se ponovno kadidirati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Rekao je da je "mentalno jači nego fizički", te da ima "malo problema sa kukom", ali da će "to srediti".

Intervju možete pogledati i poslušati:

OVDJE

 

Komšić je skoro istu rečenicu ponovio i u izjavi za Dnevni avaz. Zamjetno je da ipak njegova rečenica ima i značajan dio 'kako sada stvari stoje' te bi, u slučaju da se ipak ne kandidira, mogao biti opravdanje pri pojašnjenju vlastitih istupa.

"Kako sada stvari stoje kandidirati ću se za člana Predsjedništva. Neću jedino ako me tramvaj pregazi ili tako nešto. Tko zna šta život nosi", potvrdio je Komšić i za Dnevni avaz.

"Četvrta godina ide sa ovim sazivom Predsjedništva BiH, i postaje mučno gledati kako je rezultat u Predsjedništvu 2:1 protiv Bosne i Hercegovine. Moje mišljenje je da u Predsjedništvu treba biti minimalno 2:1 u korist BiH. Druga stvar, ove ucjene sa Izbornim zakonom, stvar koja ozbiljno treba da promijeni koncept BiH, da uvedu jednu, ne političku - nego povijesnu činjenicu, stvarno nisu nešto što čovjek može tek tako istrpiti i preći preko toga. Te ucjene se moraju zaustaviti. Ja sam po Ustavu bio član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ustav BiH ne poznaje predstavnike, nego pripadnike. Dok je tako - tako treba i raditi i živjeti i postupati u BiH, poštujući Ustav, ne duh Ustava - nego slovo Ustava", kazao je Komšić.

Istodobno, predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić kazao je da je vrijeme da građanske opcije u BiH imaju kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH te da će SDP BiH stati iza svih kandidata ljevice.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna