BiH od agencije Moody's ocjena B3. Ima izgleda za rast, ali...

Međunarodna agencija za ocjenu državnog (suverenog) kreditnog rejtinga Moody's Investors Service potvrdila je kreditni rejting BiH koji glasi „B3 sa stabilnim izgledima“.U prilog potvrđenom kreditnom rejtingu analitičari agencije Moody's ističu stabilan ekonomski rast Bosne i Hercegovine, iako strukturni izazovi, u koje se ubraja visoka nezaposlenost, negativno utječu na ekonomsku snagu BiH. Analitičari navode da je BiH umjereno zadužena i s relativno niskim kamatnim izdacima, što doprinosi njenoj fiskalnoj snazi.

Analitičari komentiraju da trenutna politička nestabilnost ne doprinosi efikasnosti u donošenju i provedbi odluka, a to posebno utječe na provedbu dogovorenog programa reformi. 

Ocjena „stabilnih izgleda“ utemeljena je  na  očekivanju da će BiH nastaviti ispunjavati uvjete, prvenstveno Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za povoljno vanjsko financiranje koje će omogućiti potrebnu financijsku i tehničku pomoć za postupnu provedbu reformske agende. Također, Moody's očekuje da će vlasti nastaviti napredak u vezi s EU integracijama, posebno u svjetlu nedavno objavljene strategije Europske komisije za Zapadni Balkan, priopćili su iz Službe za odnose s javnošću Centralne banke BiH.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna