Dodik se boji Engleza: Britanski obavještajci dolaze u BiH prisluškivati i slati informacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obavještajaca maskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti prisluškivanje, praćenje i pravljenje informacija za medije.

 


"Ovdje ulaze ljudi tog kalibra, znači obavještajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i vjerojatno servisiranja tih informacija medijima", rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da pojedinci iz RS-a neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika, komentirajući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića federalnim medijima da vlast u RS nepotrebno diže galamu i da je SNSD slabiji nego što je mislio ako se prepao 40 vojnika.

Dodik je rekao da strani obavještajci nisu potrebni tom entitetu i upitao je li Predsjedništvo BiH bilo upoznato o zahtjevu komande EUFOR-a za pojačanjem.

"Nitko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsjedništva može da kaže da je to u redu. To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očito je to dio ukupne atmosfere pokušaja osiguranja da Ivanić i ostali prođu na zajedničku razinu (na predstojećim izborima).

Britanski Times objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "spriječili rusko miješanje u listopadske izbore".

(Izvor: Srna)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna