SRPSKI POPIS Mostarski Srbi pozivaju srpske stranke na ujedinjenje u Federaciji, ali teško će to ići

Koordinacija Srba Mostar pozvala je sve srpske stranke iz Republike Srpske da se okupe na zajedničku 'Srpski listu' u Federaciji BiH na Općim izborima 2018. godine jer smatraju da se samo jedinstveni mogu izboriti za svoje legalne i legitime predstavnike i prava u tom entitetu.Koordinacija Srba Mostar, kao krovno tijelo svih srpskih organizacija u Mostaru, poziva sve srpske stranke iz Republike Srpske da se okupe na zajedničku 'Srpski listu' u Federaciji na Općim izborima 2018. godine.

"Znajući da se samo jedinstveni možemo izboriti za svoje legalne i legitimne predstavnike i za svoja prava u Federaciji, Koordinacija Srba Mostara, još prije tri godine okupila je sve srpske organizacije u gradu na Neretvi u jedan odbor, a pored organizacija u Koordinaciji djeluju i dvije političke stranke - SNSD i SDS.
Koordinacija Srba Mostar od prvog dana zagovara zajednički nastup srpskih stranaka kako na području Hercegovačko-neretvanskske županije, tako i cijele Federacije i u tom stavu jedinstvene su sve članice Koordinacije", stoji u priopćenju Koordinacije Srba Mostar.

Kako navode, zajednička 'Srpski lista' jedina je šansa za okupljanje srpskog biračkog tijela u Federaciji BiH i dijaspori kako bi se, ističe se, zajedničkim snagama krenulo u borbu za bolji položaj srpskog naroda u ovom entitetu.

"Po informacijama kojima raspolažemo u Federaciji će biti prijavljene dvije srpske liste i to jedna koja predvodi SNSD, a druga koju predvodi SDS. Takvim potezima srpske narodu u Federaciji šalje se poruka da nam ovdje nema ni ostanka, ni opstanka. Očekujemo da SNSD i SDS kao najveće i najutjecajnije stranke iz dva suprotstavljena politička bloka, na ovom pitanju nadiđu antagonizme i dokažu da su nacionalna pitanja iznad stranačkih razmirica.
Ovim putem, ako treba, i molimo da pojedinci nadvladati svoje sujete i sitna politikanstva te prestanu s prepucavanjima tko je prvi napravio listu, tko je koga pozvao na sastanak, tko nije, tko je jači, a tko slabiji itd. i daju kandidate za zajedničku 'Srpsku listu' koja neće imati stranačka obilježja. Mi u Mostaru i dolini Neretve, od 1992. do danas nismo jednom izdani i prodani, a ovakvi potezi su čista izdaja srpskog naroda u Federaciji. Moramo napomenuti da stranke iz Republike Srpske ne uvažavajući naše zahtjeve i potrebe nipodaštavaju žrtvu koju je srpski narod iz doline Neretve podnio i činjenicu da su životi 334 borca iz doline Neretve svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Na ovom pitanju ćete pokazati jeste li stanju izaći izvan stranačkih okvira i interesa i sagledati i založiti se za nacionalna pitanja i srpskog narod ma gdje bio ili ne", stoji u apelu Koordinacije Srba Mostara./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna