TAKO KAŽU: Imaju milijune, ali djeci neće ostaviti ništa

Djeci mnogih bogataša upala je sjekira u med, jer su im roditelji ostavili nasljedstvo koje se mjeri milijunima. No, postoje i oni roditelji koji su nasljednike potpuno izbacili iz oporuke.


 

 

Jedna od njih je Nigella Lawson, autorica knjiga o ishrani, TV zvijezda i novinarka, koja je teška skoro 15 milijuna dolara. Ona ima dvoje djece koje, kako je izjavila, neće financijski osigurati, jer ljudi propadaju ako ne moraju zarađivati.

Nju prati i jedno od najpoznatijih imena u britanskoj kulinarskoj industriji Gordon Ramsay. On je samo ove godine zaradio 60 milijuna dolara zahvaljujući show programima. Otac je četvero djece kojima ne namjerava ostaviti bogatstvo.

Poznat kao frontmen grupe “Police”, Sting, otac šestero djece, izjavio je da njegova djeca neće naslijediti ni penija njegovog ogromnog bogatstva.

Također, pop pjevač Elton John zaradio je samo prošle godine skoro 60 milijuna dolara, a ukupna vrijednost njegovog bogatstva procjenjuje se na skoro 480 milijuna dolara. Ima dva sina, ali pjevač ih ne namjerava razmaziti.

Tu je i Mark Zuckerberg, jedan od osnivača društvene mreže Facebook. Nakon rođenja prve kćerke, objavio je da će on i njegova supruga pokloniti 99 posto nasljedstva u dobrotvorne svrhe. I osnivač kompanije “Microsoft” Bil Bill Gates namjerava pokloniti najveći dio svog bogatstva u dobrotvorne svrhe. Njegovo troje djece navodno je sretno što neće naslijediti milijarde. Svako od njih će dobiti “samo” po 10 milijuna dolara.

Drugi na listi najbogatijih muškaraca na svijetu Warren Buffett stekao je ime kao investitor. Veliki filantrop planira da poslije smrti 100 posto svog ogromnog bogatstva pokloni različitim dobrotvornim organizacijama. Djeci, a ima ih troje, neće ostaviti novac, ali je obećao da će im dati dionice kompanije “Berkshire-Hattaway” u vrijednosti od po 2,1 milijarde dolara.

(Izvor: Dnevni Avaz)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna