PREVIRANJE U ALUMINIJU Predsjednik sindikata tražio mito za zaposlenje, a direktoru Gadžiću NO rekao da od ponedjeljka nije direktor

Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić obratio se danas novinarima na izvanrednoj konferenciji za medije povodom otkrića kriminalnih radnji – iznude novca (8500 eura) za zapošljavanje u Aluminiju! Iznudu je, prema navodima direktora, provodio predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, što je tajno snimljeno na audio snimci.

 

Pozvao je federalnu Vladu da smijeni Nadzorni odbor i zaustavi kriminalne radnje koje je prezentirao. Ponovio je navode iz maila kojeg je uputio zaposlenicima.

"Nakon što sam dobio na uvid dokaz (audio snimku) da predsjednik NSZ-a Romeo Biokšić traži od određenog pojedinca 8500 eura za zaposlenje u Aluminiju, o svemu sam izvijestio Nadzorni odbor koji je danas održao izvanrednu sjednicu po tom pitanju. Na toj sjednici nisu razmatrali dostavljene dokaze, meni nisu dopustili prisustvovanje sjednici, nego su me na kraju pozvali i rekli mi da ću u ponedjeljak biti smijenjen s mjesta direktora Društva, kazao je.


Direktor se Nadzornom odboru obratio dopisom u kojem navodi da je u kontaktu s osobom koja je trebala platiti zaposlenje u Aluminiju, a kojoj je kazano da će dio novca uzeti i on osobno: 
 


 

Također, Gadžić se zaposlenicima obratio mailom sljedećeg sadržaja:

Nakon što sam dobio na uvid dokaz (audio snimku) da predsjednik NSZ-a Romeo Biokšić traži od određenog pojedinca 8500 eura za zaposlenje u Aluminiju, o svemu sam izvijestio Nadzorni odbor koji je danas održao izvanrednu sjednicu po tom pitanju. Na toj sjednici nisu razmatrali dostavljene dokaze, meni nisu dopustili prisustvovanje sjednici, nego su me na kraju pozvali i rekli mi da ću u ponedjeljak biti smijenjen s mjesta direktora Društva.

Prof. dr. Zdenko Klepić napustio je sjednicu NO i rekao da ne želi sudjelovati u tim radnjama. Pošto je riječ o ozbiljnim kriminalnim djelima, dostavljam vam svima na uvid izvješća koja sam dostavio NO-u i audio snimku s dokazom o iznudi koju provodu Romeo Biokšić, a koja je potpuno ignorirana od strane NO-a.

Kako se doznaje, pokušajem iznude u Aluminiju baviti će se i policija HNŽ-a.

Dostupan za reakciju i komentar nije bio kompromitirani predsjednik sindikata, a spominje se navodna izjava predsjednika Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar Dalibora Miloša da Gadžić mora biti smijenjen zbog 43 milijuna KM duga tog društva.

Gadžić je ustvrdio kako je dolaskom na čelo Aluminija zatekao gubitke od cca 300 milijuna maraka te da su Društvu bili blokirani računi te najavljen stečaj.

- Podsjetio je kako je 2016. godine došao u Aluminij kako bi zaustavio "ovakve radnje" te da se na sve načine, kako kaže, s timom ljudi i zaposlenicima borio da se provede restrukturiranje Društva te da se, uz potporu Vlade FBiH, to društvo izvede iz krize.

Istaknuo je kako je restrukturiranje tog društva velikim dijelom i uspjelo te da su u zadnje vrijeme dobili veliku potporu Vlade FBiH.

Direktor mostarskog Aluminija kao jedinu mogućnost za rješavanje cjelokupne problematike te kompanije, vidi u rješavanju duga prema Elektroprivredi HZ HB te u potpori vlasnika ili investitora u obrtnom kapitalu, koji bi, po njegovom mišljenju, omogućio Aluminiju da samostalno, odgovorno i tržišno može ugovarati električnu energiju na dulje rokove.

Inače Nadzorni odbor koji traži odlazak direktora Gadžića, osim člana Zdenka Klepića koji to ne podržava te Dalibor Miloš koji misli da on mora otići su i Rafael Gagro, Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić i Ivica Martinić.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna