PODRŠKA VATRENIMA IZ ARIZONE Kipar porijeklom iz Knešpolja izradio osebujnu skulpturu Modrića

Samouki kipar Michael Milivoj Barbarić, koji živi u Scottsdaleu u američkoj saveznoj državi Arizoni, a porijeklom je iz Knešpolja kod Širokog Brijega, na svoj je način izrazio podršku hrvatskoj reprezentaciji koja će se u nedjelju navečer u srazu s Danskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pokušati probiti u četvrtfinale.Poznat po izradi skulptura od drveta i drugih materijala za ovu je prigodu napravio osebujan kip za koji tvrdi da predstavlja - Luku Modrića. Redakciji Jutarnjeg poslao je i fotografiju na kojoj se jasno vidi da se igrač s brojem 10, što je i Modrićev broj na dresu, s autentičnim hrvatskim nacionalnim oznakama sprema zabiti gol, prenosi Jutarnji list.

 


Kako je nedavno pisao Fenix magazin, Barbarić u Americi živi 28 godina, član je tamošnje udruge likovnih umjetnika 'Art 35 North', a za svoj rad kaže kako osušenom i trulom drvetu koje nađe u šumi želi udahnuti novi život.

- Krpam mrtvo drvo koristeći gips, ljepilo, razne boje i lakove. Koristim i druge materijale, kao što su željezo i slično, kazao je Barbarić čiji se atelje nalazi u planinskoj kolibi u blizini Flagsraffa u Arizoni, na oko 2.000 metara nadmorske visine.

Na njega su najviše, kaže, utjecali naivna umjetnica Sofija Neletilić Penavuša i Jerko Bakula, njegov nastavnik likovnog odgoja u Širokom Brijegu. Jedno vrijeme je živio u Zagrebu i bavio se fotografijom, a poslije se ponovno preselio u Široki Brijeg i upoznao Sofiju Naletilić Penavušu koja je izrađivala skulpture od drveta.

- Imala je brojne izložbe i volio sam njezin rad. Kasnije sam otišao u inozemstvo, ali često sam mislio na nju kao jednu od velikih umjetnika, kazao je Barbarić./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna