22 osobe iz BiH i Hrvatske otrovale se pečenjem iz Stoca

22 osobe s područja BiH i Hrvatske, otrovale su se nakon što su konzumirale pečenje kupljeno u Stocu. Da bi stvar bila gora simptome trovanja su dobili na području RH, preciznije u Komarnoj gdje su bili u berbi grožđa, piše Dnevni list.

 

Njih oko 22 doručkovali su pečenje koje su radnici iz BiH kupili u pekarni na području Stoca, te dovezli u Komarnu. Ubrzo im je svima pozlilo. Navodno su se počeli i onesvješćivati u vinogradu, pa su intervenirale hitne službe iz nekoliko hitnih službi u okolici.

U Hitnoj službi Metković Dnevnom listu su potvrdili da je bilo trovanja radnika iz BiH i Hrvatske u vinogradu. Protokolirali su 7 osoba sa simptomima trovanja, proljevom, grčevima u trbuhu, malaksalošću, te su im dali analgetike i medicinski ugljen i uputili ih njihovim liječnicima, a ukupno im se obratilo za pomoć od 9-15 osoba, od koje su neke pitale samo savjet. Polovina otrovanih stigla je u Čapljinu, budući i da žive na teritoriju te općine.

Ravnatelj Doma zdravlja Čapljina Mladenko Krezić također je Dnevnom listu potvrdio da su u četvrtak imali značajan broj intervencija sa simptomima trovanja hranom. Izjavio je da je u njihovu hitnu dovedeno 13 radnika koji su bili u berbi u RH, a koji su proslijeđeni u Čapljinu jer su njihovi osiguranici, te da su sanirani i u dobrom stanju otpušteni kući.

Cijeli slučaj prijavljen je županijskoj sanitarnoj inspekciji, dodao je Krezić, kazavši da će oni dalje obaviti razgovore sa pacijentima, kako bi se saznalo što su sve taj dan konzumirali i gdje su kupili tu hranu.

Kako Dnevni list neslužbeno saznaje radnici su željeli proslaviti završetak berbe u vinogradu u Komarnoj, te su preko granice prenijeli 8 kilograma pečenja, te počastili i kolege iz Hrvatske.

U berbi su bili radnici iz naselja Bobanovo, te s Bivoljeg brda, a pečenje su kupili u pekarnici u blizini Bobanova, koje djelomično pripada Stocu. Sanitarni inspektori tek trebaju utvrditi jesu li oštećeni istoga dana konzumirali i neku drugu hranu, no izgledno je da nisu jer su svi pojeli isto.

(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

MEZA NIJE ZEZA

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna