Majka podigla disciplinsku prijavu protiv odvjetnika Josipa Muselimovića

Protiv mostarskog odvjetnika Josipa Muselimovića Regionalnoj Odvjetničkoj komori Mostar u petak, 25.svibnja, pod brojem 46/19, podnesena je disciplinska prijava zbog kršenja časti i ugleda odvjetništva. Prijava je podnijeta zbog njegove kolumne 'U koloni obmane i osvete', a koja je objavljena 12. svibnja u Večernjem listu, izdanju za BiH.Prijavu je podnijela majka dvije malodobne djevojčice, javnosti poznatija objavama pod profilom 'Molitva majke', a koja je javnosti skrenula pozornost na zlostavljanje jedne od dvije maloljetne djevojčice od strane oca, a njenog bivšeg muža.

'U koloni obmane i osvete', autora Josipa Muselimović mostarski odvjetnik, akademik i osoba istaknuta na polju kulture, u njenom dijelu, vrlo pristrano je obradio i slučaj izravno vezan s njegovim odvjetničkim uredom koji zastupa jednu stranu u brakorazvodnom postupku koji je još uvijek u tijeku, u ovom slučaju oca i bivšeg supruga.

Ovakav istup šokirao je odvjetničke krugove, a mostarskom odvjetniku sada je pristigla i prijava zbog kršenja odvjetničkog kodeksa, časti i ugleda odvjetništva, odnosno, kršenja odredbi Zakon o Odvjetništvu i Zakona o parničnom postupku.

Konkretan slučaj o slostavljanju djece, o kojem mjesecima bruji Mostar, nedavno je preuzelo Federalno tužiteljstvo.

Podsjetimo, odvjetnik je u svojoj kolumni pisao o mirnom prosvjedu u Mostaru, održanom kao vid potpore majci, ali i skretanje pozornosti rad mjerodavnih socijalnih i pravosudnih institucija.

Više o tome možete pročitati ovdje OVDJE.

Pema Disciplinskom pravilniku Odvjetničke komore FBiH, ukoliko pijava za pokretanje disciplinskog postupka bude podnijeta bilo kojem organu Federalne komore ili regionalne komore, taj organ je dužan odmah, a najkasnije u roku od osam dana po prijemu iste, prijavu dostaviti nadležnom regionalnom tužitelju.

Prema članku 37., Disciplinskog pravilnika, ako je protiv odvjetnik, suradnika ili pripravnika pokrenut disciplinski postupak za težu povrjedu dužnosti i narušavanje ugleda odvjetništva ili ako je pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje djelatnosti ili ako se pokrenuti disciplinski ili kazneni postupak ne može uspješno provesti bez privremene zabrane vršenja djelatnosti ili ako je u vršenju djelatnosti više od tri puta, odnosno dva puta u kontinuitetu izvršena povrjeda dužnosti ili ugleda odvjetništva, bez obzira na težinu pojedinačne povrjede, odvjetniku, suradniku ili pripravniku se može izreći mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

(Zbog zaštite identiteta malodobne djece nisu navedena imena aktera u postupku)

(Republikainfo.com/V.Soldo)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna