Srbijanski magazin 'Afera' tvrdi da je načelnik Srebrenice 'oderao' Vučića za milijun eura

U novom izdanju tjednika "Afera" iz Srbije, koji je izašao u srijedu, 12.06.2019. godine objavljen je tekst u kojem se razotkrivaju mutne radnje načelnika općine Srebrenica Mladena Grujučića i njegovih suradnika u vezi kupovine hale u vlasništvu Slovenskog poduzeća 'Neo dom d.o.o.' iz 2018. godine, prenose Vijesti.ba.Kako navodi list "Afera" Grujičić je uz pomoć rođaka sudskog vještaka "nabildao" cijenu dvorane koja nije imala ni prozore, ni vrata i kojoj se srušio krov, te je kupio za 850 tisuća eura, umjesto realnih 500 tisuća eura.

U listu "Afera" navode kako je Grujičić platio 850 tisuća eura dvoranu Slovencu Mihi Živecu, koji je nakon završene kupoprodaje uplatio 120 tisuća eura na račun jedne austrijske tvrtke, nakon čega je Austrijanac podigao novac i donio ga u Srbiju gdje je podjeljen između Grjujičića i njegovih suradnika.

"Afera" tvrdi da je najveći dio kolača dobio upravo Grujičić i to 40 tisuća eura, jedan njegov savjetnik dobio je 30 tisuča, drugi savjetnik 20 tisuća, šef kabineta dobio je 10 tisuća eura, a Austrijanac preko kojeg je išla transakcija je dobio 20 tisuća eura.

Sve navode iz ovog teksta gradonačelnik Srebrenice negira u svom demantiju u kojem navodi da ništa od navedenog nije točno i da je cijeli postupak kupovine dvorane bio transparentan.

"Cijeli proces je javan i transparentan gdje se na sjednici Skupštine općine Srebrenica donijela odluka o kupovini dvorane na osnovu procjene ovlaštene osobe, zatim uz suglasnost pravobraniteljstva Republike Srpske je potpisan Ugovor o kupovini pomenute dvorane, i nakon završenog procesa poslano je izvješće Vladi Republike Srbije o ovim aktivnostima", navodi se u priopćenju iz kabineta načelnika Grujičića.

Ono što posebno šteti Grjujičiću i unatoč što je demantirao ovu informaciju je je činjenica da su novine "Afera" objavile i prateće dokumenta koji dokazuju istinitost njihovih navoda, a gradonačelnik u svom demantu nije ponudio niti jedan argument koji mu ide u obranu i potkrepljuju njegove tvrdnje.

Ova afera zasigurno će pokrenuti istragu o cijelom slučaju.


/Republikainfo.com/
Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna