Hercegovina 'gori' još danas i sutra, a onda temperature niže i do 10 stupnjeva

Zbog ekstremno visokih temperatura za područje HNŽ-a oglašeno je crveno meteo upozorenje koje upozorava na iznimno opasne vremenske neprilike. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH i sutra se u BiH očekuju visoke temperature ali s tendencijom slabljenja zbog očekivanih lokalnih pljuskova pretežito u Bosni.
U utorak, 13.08.2019., u Hercegovini pretežito sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti se očekuje na području Krajine i sjevera Bosne. U drugoj polovici dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u zapadnim, središnjim i istočnim područjima. Izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padaline sa zapada koje će postupno prijeći preko cijele zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje i do 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje od 35 do 40°C.

U srijedu, 14.08.2019., u Bosni oblačno. U Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19°C, a u Hercegovini od 20 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24°C, a u Hercegovini od 25 do 30°C.

U četvrtak, 15.08.2019., veći dio dana pretežito oblačno vrijeme u sredušnjim i istočnim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C.

U petak, 16.08.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna