Što piše u ANP-u: Pročitajte nacrt prvog Godišnjeg nacionalnog programa

  Jedno od glavnih pitanja na bh. političkoj sceni u zadnje vrijeme je sadržaj i tekst Godišnjeg nacionalnog programa (ANP-a) koji je, kako je rečeno, danas dostavljen članovima Predsjedništva BiH.Na narednoj sjednici Predsjedništva BiH bi se trebalo raspravljati o ovom pitanju, a radna verzija Godišnjeg nacionalnog programa ima 165 strana.

ANP tj. Godišnji nacionalni program je izrađen za razdoblje od rujna 2018. do rujna 2019. godine a u njemu se, između ostalog, navodi:

"Polazeći od potrebe očuvanja trajnog mira, sigurnosti i stabilnog demokratskog i sveukupnog državnog razvoja, kao i uključivanja Bosne i Hercegovine (BiH) u savremene europske, političke, ekonomske i sigurnosne integracijske tokove, BiH je pristupanje euroatlantskim integracionim procesima utvrdila kao jedan od prioriteta vanjske politike. BiH je time potvrdila svoju posvećenost principima demokratskog uređenja, zaštite ljudskih prava, tržišne ekonomije i vladavine prava".

Nadalje se navodi:

"Proces približavanja BiH NATO Savezu formalno je započet 14. prosinca 2006. godine, potpisivanjem Okvirnog dokumenta sa NATO-om. Potpisivanjem ovog dokumenta BiH je postala članicom NATO programa "Partnerstvo za mir" i takođe Euroatlantskog partnerskog vijeća. BiH je od travnja 2008. godine, unaprijedila saradnju sa NATO-om na razinu Intenziviranog dijaloga o pitanjima članstva."

Kompletan sadržaj ANP-a pročitajte na linku OVDJE.

(Izvor: N1)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna