HALO BING, KAKO BRAT? Građani plaćaju, oni telefoniraju: Najviše se "napričao" Magazinović i Đonlagić, a često je zvao i Košarac i Čović...

Tajništvo Parlamentarne skupštine BiH sačinio je informaciju o tome koliko su zastupnici, izaslanici i tajnici pojedinih ureda u PSBiH napravili troškova mobilnih telefona. Riječ je o periodu od 6. prosinca 2018. do 1. kolovoza 2019. godine, (8 mjeseci!) a informacija je sačinjena na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije.Prema informaciji koju je sačinilo Tajništvo, a koja je u posjedu portala Klix.ba, predsjedavajući Kluba HDZ-a BiH Nikola Lovrinović u navedenom periodu napravio je troškove za usluge mobilne telefonije u iznosu od 672 KM, a Sifet Podžić, izaslanik DF-a, 231 KM. Deleget SNSD-a Nebojša Radmanović potrošio je 415 KM, a izaslanik SDA Asim Sarajlić 805 KM, piše Klix.ba.

Trošak Saše Magazinovića, zastupnika SDP-a, iznosio je 1.244 KM, a zastupnice HDZ-a Borjane Krišto 740 KM.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović (HDZBiH) potrošio je 867 KM, a njegova stranačka kolegica Lidija Bradara 752 KM. Predsjedavajući Kluba Srba u Domu naroda Sredoje Nović (SNSD) imao je trošak od 771 KM, a parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović 374 KM.

Tajnik Zastupničkog doma Marin Vukoja potrošio je 673 KM, a tajnica Doma naroda Gordana Živković 306 KM. Kenan Vehabović, tajnik Zajedničke službe PSBiH, imao je trošak od 821 KM, a izaslanik SDA Sead Kadić 255 KM.

Predsjednik Kluba DF-a u Zastupničkom domu Dženan Đonlagić je za usluge mobilne telefonije potrošio 1.100 KM, a izaslanik SNSD-a Nikola Špirić 568 KM. Njegov stranački kolega u Zastupničkom domu Staša Košarac potrošio je 933 KM, a delegat HDZ-a Bariša Čolak 400 KM.

Zanimljivo je da su iznosi za članove kolegija oba doma Parlamenta BiH dopušteni limiti za troškove službenih mobilnih telefona iznosili čak 4.000 KM, dok za ostale 1.200 KM, piše Klix.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna