AKCIJA KASA 3: SIPA pretresa restorane u Hercegovini

  Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) od jutros provode akciju na području Mostara, Čapljine i Čitluka zbog sumnje da su određene osobe počinila utaju poreza i doprinosa u vezi sa krivičnim djelom računalska prijevara, pišu Nezavisne novine.Osumnjičeni su podnosili lažne porezne prijave da bi plaćali manji porez. U Sipi navode da će više informacija biti poznato nakon završetka akcije.

Akcija "Kasa tri" nastavak je istoimenih akcija koje su u travnju provedene na području Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo. Tada su uhićeni vlasnici i odgovorne osobe poznatih ugostiteljskih objekata.

Pripadnicima Sipe danas asistiraju i službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, a akcija se provodi po nalogu županijskog Tužiteljstva.

"Avaz" saznaje da je akcija usmjerena protiv ugostitelja zbog utaje poreza, a za poreznu utaju osumnjičeno je 15 osoba, koje će tijekom dana biti uhićene.

SIPA pretresa tvrtke "X-soft" i "RSS" iz Mostara, ali i restoran "Charisma" u Mostaru, "Karting sport caffe", restoran "Santa Fee" u Međugorju, te restorane u Čitluku i Čapljini.

(Izvor; Nezavisne novine)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna