Istražuje se smrt Dženana Memića; Otac: Trajati će, ali nek je počelo

U Tužiteljstvu BiH danas je održan sastanak oca i sestre stradalog mladića Dženana Memića, njihovog odvjetnika Ifeta Ferageta i glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i tužiteljskog tima koji radi na slučaju Dženan Memić.Nakon sastanka koji je trajao sat i pol, Muriz Memić je potvrdio da je otvorena istraga za organizirani kriminal u predmetu Dženan Memić.

"Tri i pol godine što govorim, danas se obistinilo. Nisam budala, nije Ifet budala i istinu govorimo od početka. Možda od danas počinje funkcionirati pravna država. Glavna tužiteljica je pokazala da je hrabra. Veliku zahvalnost dugujem istražitelju Nerminu Halilagiću i tužitelju Ćazimu Hasanspahiću i drugim tužiteljima. Trajati će ovo dugo, ali je krenulo“, kazao je Memić dodavši da ne može govoriti o detaljima iz istrage.

Odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget kazao je da dokazi govore svojim vlastitim jezikom.

"Od početka je jasno da je Dženan ubijen. Onaj tko je istraživao prometnu nesreću svjesno i namjerno je zataškavao ubojstvo. Drago mi je da je konačno otvorena istraga zbog organiziranog kriminala u vezi sa slučajem Dženan Memić. Tema sastanka su bili i Dženan Memić i David Dragičević. Složili smo se Gordana Tadić i ja da Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka predmet Davida Dragičevića dostavi na pregled Tužiteljstvu BiH koje je stvarno nadležno da postupa u predmetima organizovanog kriminala“, kazao je Feraget.

Feraget je potvrdio da će istraga trajati i da će obuhvatiti veći broj osoba. O imenima nije mogao govoriti.

"Mi nikad nećemo biti pobjednici. Dženana nema, Davida nema. Ovo nije posao odvjetnika već tužitelja. Meni ne treba ni slava, a ni mediji, ali ako sam malo olakšao obitelji onda mi je to neka sadisfakcija. Mi smo poraženi jer u ovoj državi nema vladavine prava, ali ovo je tračak nade. Međunarodna zajednica je iza nas“, kazao je Feraget.

On je dodao i da će ova istraga imati određene reperkusije na predmet protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji u ponovljenom postupku vodi na Županijskom sudu u Sarajevu za izazivanje prometne nesreće.

Obitelj Memić u listopadu 2018. godine Državnom tužiteljstvu je podnijela kaznenu prijavu protiv više od 40 osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužiteljstva KS Dalidom Burzić koju optužuju za podizanje lažne optužnice za prometnu nezgodu i zataškavanje ubojstva Dženana Memića.

(Izvor: N1/NAP)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna