Medvedev: Vrlo opasan pokušaj da se u NATO uvuku BiH i Republika Srpska

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je da je "vrlo opasan pokušaj da se u NATO uvuku BiH i Republika Srpska, te druge zemlje u kojim postoji unutarnji konflikt, kao što su Gruzija i Ukrajina"."Kada NATO pokušava asimilirati ili uključiti u svoj sastav zemlje koje imaju unutarnji konflikt, to proturječi, po mom mišljenju, čak i samom ugovoru o stvaranju Sjevernoatlanske alijanse, a bremenito je vrlo ozbiljnim posljedicama", rekao je Medvedev za 'Večernje novosti', prenose agencije.

On je poručio da "NATO treba 100 puta razmisliti prije nego što donese takvu odluku, jer upravo zbog toga u Europi sada sebi krči put ideja o uspostavljanju autonomne europske sigurnosti izvan NATO-a".

"Vidjet ćemo kako će to završiti", rekao je Medvedev.

Ruski premijer, koji u subotu sudjeluna na obilježavanju 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pozivu posjetu toj zemlji upravo u danima kada se obilježava ovaj jubilej.

"Naše zemlje su puno nastradale od fašizma i vrlo je važno zadržati iste ocjene onoga što je bilo tada, prije 75 godina. Te ocjene su iste. Nisu podvrgnute nekoj političkoj eroziji. Zapravo, to su istinite ocjene onoga što je bilo", naglasio je ruski premijer.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna