Kraj 'babljeg ljeta' - od ponedjeljka značajno zahlađenje i kiša, u gorju i snijeg

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH već poćetkom tjedna može se očekivati značajna promjena vremenskih prilika - očekuje se zahlađenje uz kišu ali i snijeg na planinama.U ponedjeljak, 28.10.2019., prevladavati će pretežitno sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima biti će magle. Od poslijepodnevnih sati postupno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U utorak, 29.10.2019., oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C.

U srijedu, 30.10.2019., oblačno s kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padalina prije podne. U drugoj polovici dana slabljenje i postupan prestanak padalina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje i do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U četvrtak, 31.10.2019., umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna