PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA Čović se sastao sa Dodikom i Lajčakom

Iz HDZ-a BiH izvjestili su da je sastanak izaslanstva SDA i HDZ-a BiH, a koji se trebao održati u ponedjeljak, 28. listopada u Mostaru, odgođen te da će o novom terminu sastanka mediji biti blagovremeno obaviješteni. Nije naveden razlog zašto je sastanak odgođen. Kako pišu pojedini mediji, sastanak je odgođen na zahtjev SDA. Čović je za Dnevni avaz potvrdio da je sastanak odgođen na zahtjev Izetbegovića koji ima privatne obveze.Istodobno, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik putovali su u Budimpeštu kako bi se sastali sa ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Miroslav Lajčakom, bivšim visokim predstavnikom u BiH. Kako izvješćuju iz ovih stranaka, razgovarano je i o aktualnoj političkoj krizi i zastoju u BiH, a poznato je da je Lajčak, još u vijeme mandata visokog predstavnika u BiH, bio posebno u dobrim odnosim s predsjednikom HDZ-a BiH.

Ove spone ostale su čudno čvrste i nakon što je Lajčaku završio mandat visokog predstavnika u BiH i nije posve jasno jesu li one samo političke prirode.

Ipak, odvojen sastanak starih i vrlo dobrih saveznika, Čovića i Dodika sa Lajčakom, donosi novu sumnju u iskrenost o "okretanju lista" u odnosu i poboljšanju odnosa s liderom najjače bošnjačke stranke u BiH, SDA, s kojom HDZ BiH dijeli vlast u Federaciji BIH.

Naime, i sam Čović je, uoči najavljenog, a danas otkazanog sastanka, kazao je da su se predugo nadmudrivali i jačali nepovjerenje te da je krajnje vrijeme da okrenu list. Na ovoj tezi zasnivala se prava, mala politička kampanja iz HDZ-a BiH, čiji su se visoki dužnosnici u proteklih nekoliko dana u medijima govorili o nužnosti bolje suradnje Hrvata i Bošnjaka ističući kako je ona ključ za premošćivanje političke krize u BiH.

Izetbegović i Čović u Mostaru su trebali razgovaarati o formiranju državne i federalne vlasti, ali o tome za sada - ništa.(Republikainfo.com/V.S.)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna