ŠTO NA UMU, TO NA DRUMU Vučiću se potkrala (ne)ugodna greška: 'Srpska radikalna' umjesto 'Srpska napredna' (ne 'izvaljuje' samo KGK)

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sinoć je u Novom Sadu održao govor na proslavi 11. obljetnice osnivanja SNS-a, a potkrao mu se i (ne)ugodan lapsus. Lider SNS-a je svoju sadašnju stranku, SNS, zamijenio za svoju nekadašnju stranku - radikale, koje i danas vodi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.Vučić je govorio pred više tisuća svojih pristalica, ali u jednom dijelu govora potkrala mu se prilično neugodna, iako bi neki rekli  - očekivana pogreška. Naime, lider SNS-a je svoju sadašnju stranku, SNS, zamijenio za svoju nekadašnju stranku - radikale, koje i danas vodi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

 - Najvažnije je da svi ljudi razumiju, da ni ja, ni vi koji ste u Srpskoj radikalnoj... ups, ah... šta ćete... - rekao je Vučić, prije nego što ga je publika prekinula pljeskom, dajući do znanja da to i nije prevelika pogreška.

- Od prošlosti ne možete pobjeći i bolje je to znati", uz osmijeh se brzo snašao srbijanski predsjednik nakon čega je uslijedio još gromoglasniji pljesak.

I dok su gotovo svi mediji u Srbiji očekivano ignorirali ovaj lapsus predsjednika, na Twitteru je ubrzo osvanula kratka snimka događaja. Naravno, popraćena je i nizom komentara korisnika, od kojih su mnogi primijetili kako je Vučić "konačno rekao istinu".

Inače, SNS je nastao upravo odcjepljenjem od Srpske radikalne stranke, kad su 2008. godine Toma Nikolić i Vučić nominalno okrenuli leđa Šešelju pa se za nekoliko godina dočepali vlasti. U međuvremenu je Vučić "sklonio" Nikolića i preuzeo apsolutnu vlast u stranci, koja je u međuvremenu nabujala na više od 700.000 članova, ali i cijeloj Srbiji.

 

Kako je izgledao Vučićev lapsus pogledajte na 1:03:28 minuti snimke:

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna