Bijela kuća objavila: Ovo je pas koji je pomogao u likvidaciji najtraženijeg svjetskog teroriste, vođe ISIL-a

Na službenoj web stranici Bijele kuće, pod naslovom 'A Very Good Boy' objavljena je fotografija dana - specijalnog psa američkih snaga koji je pomogao u hvatanju i ubijanju vođe ISIS-a, Abu Bakra al-Baghdadija. 

 

 

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da je najtraženiji svjetski terorist mrtav, dane su i pojedinosti specijalne akcije: Bagdadiju su na tragu bile specijalne jedinice američke vojske kao i specijalno obučeni psi tragači. Nakon što je terorist stjeran u jedan od podzemnih tunela objavljeno je da je aktivirao eksplozivni prsluk te ubio sebe i svoje troje djece.

Američki predsjednik ponovio je da je zahvaljujući nenadmašnoj hrabrosti američkih muškaraca i žena, teroristički vođa ISIS-a mrtav, kazavši da je zarobljavanje ili ubijanje svjetskog teroriste broj 1, Al-Baghdadija, bio glavni nacionalni sigurnosni prioritet njegove administracije."

"Bahgdadi i kukavice oko njega odgovorni su za stravična i razvratna djela nasilja, uključujući smrt Amerikanaca Jamesa Foleya, Stevena Sotloffa, Petera Kassig-a i Kayle Mueller. Odvratni rezultati grupe uključuju javno odrubljivanje glave više od 300 ljudi pod Bagdadijem, kao i izvršavanje genocidnih ubojstava stanovništva Yazidi i ubijanje tisuća zarobljenih ratnih zarobljenika. Ne postoje riječi dovoljno jake da osudim ova čudovišta. Brutalni ubojica, onaj koji je počinio toliko zla i smrti, nasilno je eliminiran. Nikad više neće naštetiti drugom nevinom muškarcu, ženi ili djetetu", rekao je Trump.

U ovom kontekstu spominje se i američki tisak koji je izvjestio o likvidaciji Bagdadija za koji se ističe da "lijevi tisak svoj surovi jezik radije usmjeravaju prema Trumpu nego prema ubojici".

Tako se navodi naslov Washington Posta o likvidaciji Baghdadija: "Abu Bakr al-Baghdadi, strogi religiozni učenjak na čelu Islamske države, umire u 48. godini."

"Nemam riječi", komentirala je tiskovna tajnica Bijele kuće Stephanie Grisham.

Iz Bijele kuće navode da je zahvaljujući predsjedniku Trumpu, američki narod sigurniji - Nakon dvije godine prije nego što je stupio na dužnost, stopa nasilnog kriminala u Americi pala je dvije godine zaredom pod predsjednikom Trumpom, pala je 4,6 posto.
Stopa ubojstava padala je dvije uzastopne godine za vrijeme predsjednika Trumpa, nakon porasta u svakoj od prethodne dvije godine. Broj pljački smanjio se za više od 50 000 od 2016. do 2018. u cijeloj zemlji. A u 2018. godini bilo je 286.000 manje provala u odnosu na 2016. godinu.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna