Vučiću krivo jer ga Mogherini nije poljubila pa seksistički komentirao: "Hašime, Federica najviše voli s tobom da se ljubi"

Na službenom YouTube kanalu crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića objavljen je video iz Bruxellesa na kojem se vidi opuštena atmosfera nakon susreta lidera regije s visokom predstavnicom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini. Međutim, čuju si neumjesti komentari predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na račun Mogherini i predsjednika Kosova Hashim Thacija.

 
Predsjednik Srbije našalio se na račun Thacija i visoke predstavnice EU Mogherini komentiravši: "Hašime, Federica najviše voli s tobom da se ljubi". Doduše, Mogherini je od svih prisutnih lidera zaista uputila srdačan poljubac samo Thaciju i crnogorskom predsjedniku MIlu Đukanoviću, no to nije trebao biti i povod za takav seksistički komentar predsjednika Srbije.

Na Vučićevo dobacivane Thaci se nasmijao, na šta potonji nastavio: "Vidi kako se pravi da ne razumije srpski".

Inače, radilo se o sastanku - neformalnoj oproštajnoj večeri u Bruxellesu koje je za lidere u regiji organizirala Mogherini, čiji je mandat na dužnosti šefice diplomacije na izmaku, baš kao i komesara za proširenje EU-a Johannesa Hahna, koji je također nazočio događaju.

Na žalost, iako je to bila želja odlazeće strukture najviših EU dužnosnika, njihov mandat neće obilježiti poseban uspjeh kada je riječ o nestabilnom Balkanu - jer ovi problemi ostaju na rješavaqnje novoj EU administraciji.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna