Vladislav Berić: Branitelj veteran koji je prozvao Čovića i Krišto

Ovotjedno izdanje emisije 'Bujica' na TV Z1 čekala se s posebnim zanimanjem i to zbog najavljenog gosta - Vladislava Berića, ratnog veterana i branitelja koji je svojim istupom prekinuo govor generala Stanka Sopte u Kupresu povodom 25. godišnjice oslobođenja uzviknuvš, između ostalog, da su "Dragan Čović i Borjana Krišto uhljebili svoju djecu dok djeca branitelja odlaze".Berić je već 1990. godine bio jedan od oko 350 dragovoljaca koji su bili na specijalističkoj obuci u Kumrovcu. U emisiji je rekao da je morao reagirati. "Nisam više mogao slušati što govore. U dvorani skoro da i nije bilo branitelja, oni su bili vani i stajali. Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se 'Jugoslavenom' i potpisivao na ćirilici", rekao je ovaj branitelj.

"Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović. Primo sam na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije. Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate", govorio je o razlozima svog istupa ovaj Livnjak.

Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od '93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu. Sudjelovao je u operacijama 'Zima '94'., 'Cincar', oslobađanju Kupresa, operacijama 'Skok 1' i 'Skok 2', 'Ljeto '95', ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije 'Maestral' ranjen ja kod Jajca.

Njegova sljedeća rečenica možda najbolje govori o situaciji u kojoj se danas nalaze branitelji:"Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti".

Na pitanje zašto se sa oslobođenjem stalo pred Banja Lukom on je kazao: "Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banja Luke, žao mi je što nismo išli do Beograda".

Za mnoge kontroverzni voditelj 'Bujice', Velimir Bujanec poznat po desničarskim stavovima, prikazao je i prilog o nedavnom gostovanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Drvaru. Podsjetimo, iako je tamošnji ogranak HDZ BiH najavio proslavu oslobođenja Drvara to se nije dogodilo, a u Drvar su pristigli Vučić i Dodik koji su na posebnoj svečanosti istaknuli da je "Drvar uvijek bio i bit će srpski"./Republikainfo.com/
 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna