POHOD Dodika i Bosića: Žele u federalnu i državnu vlast i svog čovjeka u RAK-u

Rekonstrukcija vlasti na državnoj i federalnoj razini razotkrila je i političke dogovore među strankama nove parlamentarne većine oko prepuštanja ministarastava i važnih direktorskih pozicija.

Tijekom glasovanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o odlući predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslava Bevane u svezi smjene SDA-ovih ministara, na vidjelo su iziši zahtjevi stranaka iz Republike Srpske. Predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, naveo je da ta stranka, sukladno dogovoru nove parlamentarne šestorke, a koja ne uključuje SDA, polaže pravo na novog direktora Regulatorne agencije za komunikacije. Također, Bosić je kazao da računaju i na još neka od važnih dužnosti u institucijama BiH, prvenstveno u Upravi za neizravno oporezivanje.

I predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik podsjetio je na sporazum HDZ-SNSD od prije dvije godine, prema kojem HDZ BiH, nakon rekonstrukcije vlasti u Federaciji BIH, treba prepustiti jedno ministarstvo SNSD-u ili će, u suprotnom, SNSD iz Vlade RS-a izbaciti HDZ-ovog ministra. On je naglasio da je otvoren i za pregovore na istu temu i sa SDP-om. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna