Direktori Instituta IFIMES sastali se s veleposlanikom BiH u Sloveniji Slavkom Puljićem

Direktori Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane  Bakhtyar Aljaf i mr.sc. Zijad Bećirović danas su se sastali sa Slavkm Puljićem, veleposlanikom BiH u Republici Sloveniji.

Foto: Puljić tijekom predaje agremane predsjedniku Republike Slovenije Danilu Türku

U dužem razgovoru sugovornici su razmijenili poglede o aktualnim događanjima u Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana. Posebnu pozornost namijenili su članstvu u NATO-u i procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.
Direktori su predstavili djelovanje Instituta i projekte u ovoj godini, koje institut izvodi u Bosni i Hercegovini i na zapadnom Balkanu. Institut je posebno aktivan u projektima, koji se odnose na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i na  njihov neposredni utjecaj na sigurnost pojedinih država i regije. Naglasili su značaj Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu (ICTY) i njegovih presuda za Bosnu i Hercegovinu, koje će biti ključni argument za neizbježnu reviziju postojećeg Daytonskog mirovnog sporazuma.

Veleposlanik Puljić je tijekom razgovora naglasio pozitivno djelovanje IFIMES-a u regiji, posebno u Bosni i Hercegovini, kao poticaj demokratskim procesima, koji su usmjereni ka članstvu te države u savezu NATO i EU i izrazio nadu, da će Bosna i Hercegovina u integracijskim procesima i u sljedećem razdoblju moći računati na podršku Instituta.
Direktori instituta su pohvalili rad veleposlanika Puljića, koji je jedan od najaktivnijih i najpoštovanijih veleposlanika u diplomatskom zboru Sloveniji.
Na kraju razgovora direktori su zamolili veleposlanika Puljića, da prenese poziv članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, da prilikom njegove sljedeće posjete Sloveniji održi predavanje na Institutu kao gost-predavač. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna