NEVJEROJATNO: Gruđani mrtvacu stavili šešir i naočale, prešli granicu i ušli u BiH

Mijo Grizelj (58) iz sela Gorice-Sovići u općini Grude, koji se u nedjelju utopio u moru, na plaži u turističkom naselju Baško Polje kod Makarske, nekoliko sati nakon smrti je, poput živog čovjeka, prešao granicu između Hrvatske i BiH, a već sutradan je sahranjen na lokalnom groblju u svom rodnom mjestu, prenosi Press RS.

Foto: Ilustracija

Dobro obaviješteni izvor tvrdi da su Grizelja, kao u scenariju filmskog hita 'Mrtav ladan', preko granice prevezli članovi njegove obitelji, koji nisu željeli čekati nužnu dokumentaciju za prijevoz tijela u drugu državu, već su ga kao živog prokrijumčarili preko granice.

"Mijo Grizelj umro je na plaži, a obitelj ga je preuzela u mrtvačnici u Makarskoj, navodeći da će kasnije doći po smrtni list. Međutim, po dokument uopće nisu došli. Umjesto toga, obitelj je pokojnika stavila na zadnje sjedište "golfa 2". Na glavu su mu stavili šešir i naočale, a onda su ga, bez puno muke, kao živog prevezli preko granice. Bez problema su prošli pokraj dvije granične kontrole, a da nitko ništa nije posumnjao", tvrdi izvor Pressa, koji je inzistirao na anonimnosti.

Slučaj 'Grizelj', koji spada u rubrike "vjerovali ili ne", u posljednjih nekoliko dana je top tema u Grudama, a posebno u mjestu Gorice-Sovići. Slučaj se uglavnom prepričava kao podvig, jer je obitelj uspjela prevesti pokojnika bez plaćanja potrebnih dadžbina objema državama.

Iako svi mještani ponešto znaju o slučaju 'Grizelj', državne službe obje zemlje potpuno su neobaviještene. Marina Kraljević Gudelj, portparol Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, potvrdila je da je Mijo Grizelj preminuo u nedjelju oko 17 sati, ali dodaje da policija nema informacija da je njegovo tijelo ilegalno prebačeno preko granice. (Izvor: Press RS/Dnevni avaz)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna