OSUDA HRVATSKOJ IZ SRBIJE: Pag je hrvatska sramota, bakanalije nad zaklanim Srbima!

Srbijanski list Kurir donosi tekst o hrvatskom otoku Pagu i jednom od najpopularnijih destinacija, plaži Zrće, no na potpuno drugačiji i šokantan način. Objavljujemo tekst iz Kurira koji nosi naslov 'Hrvatska sramota - Bahanalije nad zaklanim Srbima', bez lektorskih intervencija.

"Na Pagu, na mestu gde je pobijeno na hiljade srpskih i jevrejskih žena i dece, organizuju su žurke, na kojima se orgija. Na hrvatskom ostrvu Pag i njegovom najpopularnijem letovalištu za mlade Zrće i ove godine organizuju se najluđe žurke, na kojima se opija, skače u peni, igra uz šipku, orgija. I to ne bi bio problem, pogotovo naš, da se na istom tom mestu ne nalaze na desetine hiljada kostiju srpske dece i žena, ubijenih u dva logora - Slana i Metajna - koji datiraju iz Drugog svetskog rata.

Da Hrvati i neobavešteni turisti bahanališu nad skeletima onih koje su ustaše porobile i nevine zakopavale u jame i bacale u more, potvrdio je i Dušan Bastašić, predsednik udruženja „Jadovno 1941“ iz Banjaluke. "Prvi logor za žene i decu u Drugom svetskom ratu bio je onaj u Metajni. Nalazi se nedaleko od poznate turističke destinacije i plaže Zrće, na kojoj se, bez obzira na zaštićeno spomen-područje, održavaju ove nečuvene bahanalije. Ljudi se na tom mestu lagodno sunčaju i kupaju, ribari izvlače mreže, a najverovatnije i ne znaju da je na dnu tog mora, te plave grobnice, na hiljade kostiju onih mučenika kojima su oko vrata vezivali kamenje, rasporili stomake i bacali ih u smrt", rekao je za Kurir Bastašić i dodao da su nedavno, povodom 24. juna, Dana sećanja na Jadovno, posetili ovu „fabriku za ubijanje“.

"Predložili smo da se parastos i komemoracija održe i na Slanu i Metajni, ali naš predlog nije uvažen. To je klasično prikrivanje zločina bez presedana, koji se ovde desio. To je prikrivanje sramote, a sve dok se grobnice i jame ne obeleže, sramota će biti sve veća i veća. Kao podsetnik na žrtve zločina, tu bi trebalo da se nalazi i spomen-ploča, koja je postavljena 2010. godine, a već dan kasnije je srušena", rekao je na kraju Bastašić.

Linta: Ne suočavaju se s prošlošću!

"U kompleksu logora Gospić, Jadovno i Pag ubijeno je oko 42.000 ljudi, uglavnom Srba i Jevreja. Od ukupno 32 kraške jame i šest logora smrti u koje su bacani Srbi, obeležena je samo Šaranova jama na Velebitu. To su sve pokazatelji da Hrvatska nije spremna da se suoči sa sopstvenom prošlošću!", rekao je za Kurir Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji i naglasio kako hrvatska vlada treba da formira komisiju za utvrđivanje tačnog broja žrtava, koje će potom ekshumirati i dostojno sahraniti."

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna