Bošnjaci se pozvali na vitalni nacionalni interes; nema smjene ministara SDA

Dom naroda PSBiH danas je u nastavku sjednice većinom glasova usvojio dopunjeni dnevni red u koji je uvršteno potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministara sigurnosti i odbrane BiH, kao i zamjenika ministra financija i trezora BiH.

Nakon razmatranja zastupničkih pitanja, izaslanik Halid Genjac ponovno je u Domu naroda obrazložio razloge zbog kojih su on i izaslanici Sulejman Tihić i Nermina Kapetanović, Odluku da se u dnevni red uvrsti spomenuta točka proglasili štetnom po vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.Naveo je, među ostalim, da u je sastavu Vijeća ministara BiH neophodno osigurati jednaka prava konstitutivnih naroda, pozivajući se na Zakon o Vijeću ministara i Ustav BiH.Uslijedilo je glasanje u sklopu klubova naroda i kako nije bilo suglasnosti u Domu naroda da se radi o pitanju vitalnog nacionalnog interesa, predsjedavajući Doma Dragan Čović je, u skladu s Poslovnikom, pristupio sazivanju povjerenstva u čiji su sastav imenovani izaslanici iz triju konstitutivnih naroda - Halid Genjac, Borjana Krišto i Staša Košarac.


Ukoliko ni to povjerenstvo ne uspije usuglasiti stavove, pitanje u vezi s pozivom na vitalni nacionalni interes biti će proslijeđeno Ustavnom sudu BiH na rješavanje.


Na taj način daljnja rasprava o potvrđivanju Odluke u vezi sa spomenutim smjenama zaustavljena je do očitovanja imenovanog povjerenstva, odnosno Ustavnog suda BiH, a sjednica je nastavljena razmatranjem ostalih točaka usvojenog dnevnog reda. /Federalna.ba/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna