U ponedjeljak i utorak osvježenje - kiša i temperature niže i do 10 stupnjeva

Danas prijepodne u većem dijelu zemlje bilo je oblačno, dok je na jugu Hercegovini bilo pretežno sunčano. Kiša je padala u sjevernim područjima, izvješćuje Federalni hirdometeorološki zavod.

U Sarajevu i Bugojnu u 11 sati izmjereno je 19 stupnjeva, a već u 14 sati Sarajevo je mjerilo 35 stupnja. U Livnu je u 11 sati izmjereno 23, Mostaru 29, a Neumu 31 stupanj Celzija.

Danas u većem dijelu zemlje oblačno, povremeno s kišom ili lokalnim pljuskom. Na jugu Herecegovine veći dio dana pretežno sunčano, povećanje oblačnosti i lokalni pljuskovi očekuju se poslijepodne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje od 29 do 33 °C.

Značajnije osvježenje može se očekivati u ponedjeljak kad se, prema ocjenama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, može očekivati zahlađenje i kiša, praćeni vjetrom.
Očekuju se znatno niže temperature na cijelom području BiH -jutarnje od 13 do 18 stupnjeva, a na jugu BiH i do 24, dok će dnevne temperature iznositi od 17 do 23, a na jugu BiH od 28 do 33 stupnja.

Osvježenje, kišno vrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom, potrajat će do srijede, kada se očekuje postepeno stabiliziranje vremena te ponovan porast temperature.
Nestabilno vrijeme već je zahvatilo susjedju Hrvatsku te će se proširiti na BiH, Srbiju i Crnu Goru. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna