Poslanici SDA, SBiH, DNZ-a i HSP-a nisu došli na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije

Poslanici Stranke demokratske akcije, Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Demokratske narodne zajednice i Hrvatske stranke prava nisu došli na današnju 17. sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je u tijeku u Sarajevu.

Iz nove parlamentarne većine, pojedinci iz Socijaldemokratske partije BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH, nazivaju to neodgovornošću prema građanima Federacije.

Iz dnevnog reda, najavljenog ranije, na ovoj sjednici povučeni su zakoni predloženi iz aktualne federalne vlade, što je inicirao šef poslaničkog kluba HDZ-a Marinko Čavara.

On je to prokomentirao kao dokaz da funkcionira nova parlamentarne većina u FBiH. Iz predloženog dnevnog reda povučeni su također zakoni čiji su predlagači pojedinci, u ovom slučaju odsutni poslanici iz SDA.

Članovi nove parlamentarne većine su: SDPBiH, HDZBiH, Hrvatska demokratska zajednica 1990 i Savez za bolju budućnost BiH. Formirana je nakon što je SDP objavio raskid dosadašnje koalicije sa SDA koja je u tom procesu izgubila dugogodišnji položaj u vlasti.

Nakon raskida, imenovano je novo rukovodstvo Zastupničkog doma, kao i Doma naroda. /Izvor:Fena/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna