MASAKR U FRANCUSKOJ Pored jezera pronašli četiri izrešetana tijela i teško ranjenu djevojku

Četverogodišnja djevojčica nađena je kako se skriva ispod nogu svoje ubijene majke nakon jučerašnje pucnjave u francuskim Alpama u kojoj su joj ubijeni još i otac i baka, i teško ranjena osmogodišnja sestra.

 

Policija je djevojčicu ispod majčinih nogu otkrila tek osam sati nakon što je stigla na mjesto događaja, jer se preplašeno dijete nije micalo niti javljalo. Djevojčici su ubijeni otac, majka i baka, a sestra (8) teško ranjena. Kraj auta pronađen je i ubijeni biciklist koji je, čini se, bio slučajni svjedok stravičnog zločina.

U autu je na vozačevom mjestu pronađen otac, naslonjen na volan, dok su majka i baka sjedile na stražnjem sjedalu. Osmogodišnja djevojčica pronađena je s tri prostrijelne rane izvan automobila i helikopterom je žurno prebačena u bolnicu u Grenobleu . Ona je u vrlo teškom stanju, iako je u četvrtak ujutro pripćeno da je nešto stabilnije. U bolnici je čuva policija. Nekoliko metara dalje od automobila pronađen je i ubijeni biciklist, za kojeg se pretpostavlja da je još jedan Britanac i da je ubijen kao slučajni svjedok.

Britanska je obitelj kod jezera Annecy, blizu grada Chevalinea u regiji Haute-Savoie, bila na kampiranju te su u kampu u srijedu prijavili njihov nestanak. Pronađeni su u BMW-u britanskih registracija.

Za četverogodišnjakinju nije jasno je li se sama išla sakriti ispod majčinog tijela, ili je ostala zarobljena ispod njezinih nogu nakon pucnjave. Djevojčica, koja govori samo engleski, ispričala je da je čula buku i vrisku, ali nije se sjećala više detalja. Trenutno se za nju brinu francuske vlasti.


Stravičan masakr otkrio je drugi britanski biciklist koji je onuda prolazio u srijedu popodne u 16 sati po lokalnom vremenu. Biciklist je ispitan, a zbog teškog šoka primio je medicinsku pomoć.

Na mjestu zločina pronađeno je nekoliko desetaka praznih čahura. Policija je ogradila područje sa 60 policijaca i poslala helikopter da pregleda čitavo područje iz zraka. Još uvijek nitko nije uhićen, niti su istražitelji objavili o kakvim bi se motivima moglo raditi. Jedini trag su zasada svjedočenja lokalnih mještana da su u neko doba čuli motocikl kako odlazi s mjesta zločina.

Zato što je napad bio toliko brutalan i zato što se ubojica, kako se čini, posebno pobrinuo da ne bi ostalo svjedoka, nagađa se da bi se moglo raditi o profesionalnom plaćenom ubojici. Druga je teorija da se radilo o pljački koja je pošla po zlu, iako su pljačke turista izuzetno rijetke u tom dijelu Francuske. (Izvor: Jutarnji list)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna