VISOKO Srušio se avion s norveškim državljaninom

U mjestu Kološići sinoć u 19.37 sati srušio se avion kojim je upravljao norveški državljanin Egil Erlingsen uposlen u NATO bazi u Sarajevu.

 

Prema izjavi očevidaca, avion je zakačio žice dalekovoda nakon čega se srušio u privatni posjed porodice Suša, u dio velike farme na kojoj posluje firma "Suša Commerce".

Avion je registarskih oznaka E7 - NOR , tip Morane MS893A proizvođača Socata, registriran 09.06.2010. godine u BiH i navodno je poletio sa sarajevskog aerodroma.Prema informacijama koje su novinari portala visoko.co.ba dobili na licu mjesta u terminu pada aviona pista visočkog aerodroma je trebala biti osvijetljena, ukoliko je pilot imao namjeru sletjeti na visočki aerodrom.

Visočka pista ima validnu opremu, dozvolu i rješenje samo za dnevne operacije i to u terminu od 1.5.-1.10.2012. Nakon pada aviona na pistu visočkog aerodroma sletio je i jedan helikopter.

Pilot je preživio pad i prebačen je na CUM Sarajevo, zadobio je prijelom desne podlaktice, ušivena mu je posjekotina na glavi, i zadobio je kontuzije grudnog koša i lumbalnog dijela kičme. Smješten je na Kliniku za ortopediju. /Visoko.co.ba;foto:visoko.co.ba/
 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna