KARAMRKO Zagovara Tuđmana, a protiv ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović

"HDZ je protiv ratifikacije sporazuma Tuđman - Izetbegović dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto", kazao je predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko.

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak se još jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH.

"HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama, ni BiH", rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Karamarko tumači da je za ratifikaciju tog sporazuma potrebna dvotrećinska većina, jer se, tvrdi, radi o promjenama, a ne utvrđivanju granica.

Na pitanje zašto HDZ nije promijenio taj sporazum, Karamarko je odgovorio, "teško mi je pričati o tome zašto moja stranka, iako je bila osam godina na vlasti, nije promijenila taj sporazum". "Očito se o tom pitanju nije ni razmišljalo dok nije došlo na dnevni red", rekao je.

Dodao je kako se može postaviti pitanje i zašto predsjednik Franjo Tuđman nije dao da se sporazum ratificira, nakon što ga je potpisao. (Izvor: HINA)

 

 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna