Nesuđeni saborski zastupnik silovao vlastitu ženu

Kandidat na jednoj od neovisnih lista za Sabor na parlamentarnim izborima a ujedno i nogometni trener jednog amaterskog niželigaša 47-godišnji D.Š. završio je u rukama policije zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode.

 

Njemu se stavlja na teret zapravo silovanje 40-godišnje bračne družice te mu je, nakon kriminalističke obrade i preprate u Istražni centar određeno zadržavanje u pritvoru.

Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, 47-godišnjaku 'prijeti' i do deset godina boravka iza zatvorskih rešetaka, a kako doznajemo, ovo mu je prvi ulazak u kaznene policijske evidencije.


Nesuđeni saborski zastupnik je, prema navodima kaznene prijave, 21.travnja oko 18,30 sati u dnevnom boravku vlastitog doma na području metropole nasrnuo na suprugu i protivno njezinoj volji ustrajao u svojoj nakani na seksualnom odnosu.

Unatoč opiranjima, odbijanju, molbi i suzama da ju ostavi na miru, 47-godišnjak se nije htio zaustaviti nego je partnericu silovao.

Tek tri sata kasnije stekli su se sigurni uvjeti da 40-godišnjakinja telefonskim putem zatraži pomoć policije koja je promptno došla na njihovu adresu stanovanja na kojoj su oboje zatečeni. Nakon obavljenog razgovora policijski su službenici 47-godišnjaka priveli u policijsku postaju na obradu, a potom i na 'ispovjed' istražnom sucu koji mu je odredio pritvor.

Što je točno bilo u njihova četiri zida i gdje je 'zapelo' rasvijetlit će se na optuženičkoj klupi tijekom sudskog postupka.

Stručnjaci, pak, podsjećaju da je učestalo lažno prijavljivanje seksualnog i obiteljskog nasilja unutar ljubavnog odnosa dvoje ljudi iz različitih motiva, ali i ističu da kad se bračna zajednica krene raspadat, često ona poražena strana ne prihvaća odluku partnera pa se odlazi iz krajnosti u krajnost.

- Pojam silovanje u braku mi je oduvijek bila čudna definicija jer se pretpostavlja da međusobne zajedničke radnje sadrže i seksualni odnos. Neslaganje se mora riješiti i dati neke stvari do znanja, no ima i brakova bez spolnog odnosa kad su primjerice invalidnost ili impotencija u pitanju. Po američkom modelu, silovanje počinje nakon ženinog 'ne' i dalje se ne smije inzistirati, ali ako se preselimo kod nas na Balkan, sam čin osvajanja je dio onog 'hoćeš-neću' odnosno ako bi muškarac odmah odustao na ženinom prvom 'ne', on ne bi bio muškarac - pojašnjava poznati zagrebački psihijatar Vladimir Gruden podsjetivši na ritual u životnjskom carstvu da „kokoš uvijek bježi pred pijetlom i time pojačava njegovu seksualnu želju“.

Gruden još ističe kako su zabilježena silovanja kojih, zapravo, nije bilo te su bili samo dio osvete zbog nekih drugih stvari.

- U praksi se pokazalo da i nakon silovanja, suđenja te zatvora... partneri se opet nađu. Lekcija je naučena, a ljubav je izgovor. Ljudima kao da je ponekad dosadno u životu zbog manjka sadržaja pa si animiraju život pozivima policiji, socijalnim službama - zaključuje psihijatar Gruden. (Izvor: Jutarnji list)

Komentari:

No comment.

MEZA NIJE ZEZA

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna