Hakeri ruše portale, za 1. srpnja najavili "finalni udarac"

Croatian Revolution Hackers, skupina hakera iz Hrvatske, preuzima odgovornost za sve više napada hrvatskih i bh news portala kao i web stranica državnih insitucija.

 Na svom facebook profilu CroatianRevolutionHackers  pišu da su "grupa hakera iz RH koj se bore za novu i bolju Hrvatsku i novu i bolju Vladu". Kako se može zamijetiti, grupu pokreće pet osoba sljedećih pseudonima: Mayday, Hunter, Krisanony Majku Ti Jebem, CiberToxic dok je DiZi svojevrsni vođa.

Napad ovog "hakerskog peterca" osjetile su i web stranice vecernji.hr, 24sata.hr, njuskalo.hr, dnevnik.hr, a tijekmo vikenda onemogućen je pristup web stranicama HRT-a, web stranici Nove TV dnevnik.hr, kao i jutarnji.hr.
Većina njih je napad prijavila policiji.
Iz ove skupine 1. srpnja najavljuju i "finalni udarac" kada će, kako pišu, "i najveći pasti".

Tko je sve "oboren"

"Malo sam kopao po računalu i našao sve slike srušenih stranica za vrijeme moga djelovanja", stoji u poruci facebook prijateljima od DiZi-ja.

www.24sata.hr
www.avaz.ba
www.bsd.hr
dukat.mfin.hr
www.erstebank.hr
www.hpb.hr
www.hrt.hr
www.hypo-alpe-adria.hr
www.imexbanka.hr
www.isoc.org.il [ #OpIsrael ]
www.navabanka.hr
www.parlament.ba
www.pck.hr
www.porezna-uprava.hr
www.rba.hr
www.rtl.hr
www.kukuriku.org
www.sabor.hr
www.sbk-ksb.gov.ba
www.sdp.hr
www.mfin.hr
www.vlada.hr + XSS
sudreg.pravosudje.hr
www.vlada-hnz-k.ba
www.vladazzh.hr
www.zaba.hr
www.zet.hr
www.mup.hr
www.policija.hr

"Ovom popisu ćemo uskoro dodati mnoge druge stranice RH ministarstava te i same pojedince koji misle da su u sjenci vlade i države, ali nisu! ovaj popis odnosi se samo na vrijeme moga djelovanja koje je iz privatnih razloga bilo prekidano više puta! Popisu će se također dodati velik broj cenzurnih medija", poručuje DiZi iz Croatian Revolution Hackers-a.

(T.H./republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna