Oženio se višestruki ubojica Edib Buljubašić

Edib Buljubašić, višestruki ubojica osuđen na 34 godine zatvora, prošlog vikenda u Općini Zenica oženio se Mensurom Sivac.Prema pisanju današnjeg Dnevnog avaza, vjenčanje je obavljeno u dvorani za vjenčanja Općine Zenica, a uz nazočnost zatvorske straže, nadzornika i zapovjednika, a uz odobrenje dikerktora KPZ Zenica.

Buljubašićeva supruga Mensura Sivac živi i radi u Munchenu, kaže da je privatna poduzetnica te da se bavi humanitarnim radom. S Edibom se zabaljvala još 1984., a putevi im se razdvajaju nakon školovanja, kada je otišlaživjeti i raditi u Njemačku, piše Avaz.

Buljubaškić izdržava dugotrajnu kaznu zatvora zbog ubojstva, portira, supruge, snahe, oca te jednog pokušaja ubojstva, a čak je napisao i knjigu 'Kako sam ubio oca'. Teško je ocijeniti kada bi Buljubašić mogao biti na slobodi s obzirom da mu se pred Sudom BiH trenutno sudi za zločine u Dretelju, koji su počinjeni kada je bio pripadnik HOS-a i dozapovjednik logora.Njegova nova supruga tvrdi da on "preuzima na sebe i tuđe grijehe, ali se nada da će Sud BiH objediniti sve njegove kazne te dozvoliti da ona i muž, pookončanju kazne, nastave život u inozemstvu.

"Borit ću se da Edib bude prebačen u zatvor u Sarajevu ili Munchennu da bih ga mogla posjećivati. Ovaj brak čekao se 26 godina. Zahvalna sam upravi zatvorske straže, iako je bilo i onih koji su me držali na kapiji po dva sata na temperaturi od 40 stupnjeva, a nikog drugog za posjete nije bilo. Nisu uzeli u obzir ni to da sam prešla više od 1 000 kilometara da bih vidjela muža", kazala je ona za Dnevni avaz.

Inače, prema pisanju pojedinih medija, Mensura Sivac je u Munchen iz Zenice došla još za vrijeme bivše Jugoslavije i počela raditi kao kuharica i pomagati sedmeročlanu obitelj u Bosni. Nakon desetak godina otvorila je poduzeće za održavanje i čišćenje objekata.


(Izvor: Dnevni avaz/republikainfo.com)

 


(foto: Mensura Sivac)

 

 

 

 

 


Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna